Studentene krever beklagelse fra Rektor ved Nord før hun viser seg på Nesna

Av

En tidligere student og en studentrepresentant har skrevet åpent brev til rektoren ved Nord Universitet;

DEL

MeningerTil rektor ved Nord universitet

Vi observerer at du er satt opp på programmet for åpning av studieåret på Nesna, 27. august kl. 11.00. På lik linje med de ansatte ser vi på dette som svært uheldig i dagens situasjon, der både ansatte og studenter ved Nesna har varslet om mistillit til rektor, ledelse og sittende styre. Du, rektor Hanne Solheim Hansen, har blitt bedt om å beklage den grove nedsnakkingen av oss som studerer og har studert på Nesna. Du har da uttalt til Khrono at formuleringen om «Svært lav tilgang på godt kvalifiserte studenter» var uheldig og at det heller burde stått «Svært lav tilgang på godt kvalifiserte søkere til campusbaserte studier». Dette er ikke en beklagelse, men å erstatte en løgn (om kvaliteten på studentene) med en annen - Nesna har ikke hatt campusbaserte studier siden lenge før fusjonen, og våre samlingsbaserte, distribuerte utdanninger fyller alle krav, og er av topp kvalitet. Dessuten er Nesna i år eneste studiested med nok kvalifiserte søkere til grunnskloelærerutdanning 5-10.

Vi studenter har bedt deg, Hansen om å be om unnskyldning for å ha snakket ned utdanninga vår, ved å snakke ned studiestedet, lærerne, forskninga og kvaliteten på utdanninga. For å ha omtalt oss studenter som annenrangs og Nesna som et B-lag. Alt basert på løgner og manipulasjoner. Vi vil at du skal be om unnskyldning for å ha løyet om tall, slik som 21 studenter, om campusbaserte studier, om økonomi og alt det ovennevnte, for å sverte studiestedet og oss studenter.

En deltakelse på åpningen av studieåret på Nesna, enten det er rektor, dekan, eller styret, vil bli sett på som en provokasjon, og kan bli møtt med aksjoner. Dette er noe ingen av studentene ønsker eller mener Nord universitet er tjent med. Vi anmoder deg derfor, Hansen, om å ikke komme til studiestedet på Nesna før du har kommet med en faktisk beklagelse av den grove nedsnakkingen av studenter, ansatte og studiestedet på Nesna.

På vegne av studentene på Nesna,

Kathrine Øines Dishington Johnsen

"Annenrangs" studentrepresentant på Nesna

Jarle Skaug,

Nylig fullført "annenrangs" student

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags