– Utvidelsen av flåten vil gi oss større handlingsrom til å gi og betjene de litt tynnere trafikkstrømmene som er skreddersydd for våre 78-seters fly, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen i en pressemelding.

I høst gikk Widerøe forbi sine egne 2019-nivåer for første gang, men oppturen ble satt en stopper for da landet stengte nok en gang. Nå har trafikken tatt seg kraftigere opp, og flyselskapet har igjen tatt seg forbi.

– Starten av året var usedvanlig tøff med full nedstenging samtidig som omtrent alt av hjelpetiltak var nedmontert. Nå har vi forhåpentligvis noen gode måneder foran oss som vil avhjelpe en dårlig start på året, sier Nilsen.

Flyselskapet har satt opp en rekke sommerruter til middelhavsdestinasjoner. Foreløpig ser det likevel ut til at mange nordmenn ønsker å feriere i hjemlandet.

– Vi forventer et fortsatt sterkt marked fram mot sommeren. Markedsundersøkelser viser at nordmenns reiselyst er tilbake for fullt, men fremdeles er det svært mange som ønsker å tilbringe ferien i Norge.

I sommer er det satt opp flyvninger til Oslo fra både Brønnøysund og Sandnessjøen.