Gå til sidens hovedinnhold

Voldtektssiktet politimann i Rana løslatt fra varetekt av lagmannsretten

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter

[Rana Blad]

Den voldtektssiktede politimannen i Rana ble opprinnelig varetekstfengselet i fire uker med brev- og besøkskontroll i sør-Trøndelag tingrett frem til 17. januar. Nå er mannen imidlertid blitt løslatt fra varetekt. Det bekreftes overfor Rana Blad av leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Nord-Norge og Midt-Norge, advokat Halvor Hjelm-Hansen.

- Det stemmer at mannen ble løslatt fredag 3. januar. Det var en vurdering lagmannsretten gjorde, og mannen ble løslatt relativt kjapt etter dette, sier Hjelm-Hansen til Rana Blad.

Hjelm-Hansen presiserer at mannen fortsatt er siktet for de straffbare forholdene han er anklaget for å ha begått.

- Vi jobber videre med etterforskningen, og jobber blant annet med å gjennomføre avhør uten at jeg kan gå nærmere inn på dette.

Politimannen ble første gang fengslet 13. desember etter at han ble pågrepet noen dager tidligere. Da var han siktet for seksuell omgang med flere kvinner ved misbruk av sin stilling. Siktelsen ble senere utvidet til også å gjelde voldtekt.

Så langt har politiet opplyst at det er snakk om fire fornærmede kvinner i saken. Da Hjelm-Hansen ble intervjuet av NTB lillejulaften utelukket han ikke at det kan dukke opp flere fornærmede i saken.

Overfor Rana Blad ønsker imidlertid Hjelm-Hansen ikke å utdype videre rundt muligheten for flere fornærmede.

- Det er for tidlig å gå ut med eventuelle flere fornærmede på dette tidspunktet, så vi opererer fortsatt med de fire fornærmede som er omtalt tidligere, uttaler Hjelm-Hansen.

Politimannen er inntil videre suspendert fra sin stilling. Politiet har foretatt en rekke databeslag i saken.

Mannens forsvarer, advokat Tom Solberg, har tidligere sagt at han mener siktelsen er grunnløs.

Kommentarer til denne saken