Statens vegvesen melder at E6 Nordlandsporten til Kjerringvantnet er stengt. Årsaken er at det er svært vanskelige kjøreforhold som følge av snøfokk og sterk vind.

Det står også et vogntog på tvers i Sveumdalen, nord for Majavatn.

– Etter det vi har fått melding om sto det et annet kjøretøy fast i området og skulle til å berges. Det skapte problemer for vogntoget som kom kjørende, og det sakset og sperrer veien helt, sier Lars Nordås ved Vegtrafikksentralen.

Vogntoget står fast like sør for avkjøringen til Fiplingdalen, og siden den veien også er stengt på grunn av uvær, er det ingen omkjøringsmuligheter.

– Både bergingsbil, en traktor med fres og brøytebil er på vei dit, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta før veien åpner igjen, sier Nordås som anbefaler kjørende om å ikke ferdes i området om de ikke absolutt må.

– Det blåser kraftig der, og veien fyker igjen kort tid etter at brøytebilen har passert.

Oppdatert klokka 13.33: Vogntoget har nå blitt flytta på, men ikke berget. Det vil bli gjort forsøk på å dirigere trafikken forbi på stedet etter hvert som brøytemannskaper har fått rydda opp.

– Det er lange køer, sier Nordås som også melder om en lastebil som har stanset og sperrer veien i nordgående retning ved Sefrivatnet.

– Her har vi ikke så mye informasjon ennå, så hva årsaken til at den har stanset er, vet vi ikke.

For øvrig er Tosenfjellet stengt på grunn av uvær, mens det på Krutfjellet advares mot redusert sikt på grunn av snøfokk og fare for fokkskavler.

Oppdatert klokka 15.21: E6 Kappfjellia og Majavatn har nå åpnet for dirigering av trafikken i ett felt. Trafikken i sørgående retning blir sluppet først.

"Vi ber trafikantene ta det med ro og vær tålmodige", melder Vegtrafikksentralen på Twitter.