Annonsørinnhold fra SHMIL

Hva er dette?

 
 

Vintertid og noen innstramminger fra 15. oktober

Mandag 15. oktober starter åpningstidene for vinterhalvåret på gjenvinningsstasjonene til SHMIL, og samme dag starter også nye innstramminger for ordningen om fri levering av husholdningsavfall. Innstrammingene iverksettes for å enklere kunne skille mellom avfallet fra private husholdninger og bedrifter/næringer ved stasjonene.

Annonsørinnhold fra SHMIL

Fakta:

_____________________________________________________________________________________________________

Kommunikasjonssjef ved SHMIL, Toril H. Forsmo, kan fortelle at folk er fornøyde med ordningen om fri levering, etter at den først ble lansert 2. mai i år. 

– Mange har hatt gleden av å rydde i avfallet sitt gjennom sommeren, men dessverre opplever vi at det fremdeles forekommer noen misforståelser når folk ankommer gjenvinningsstasjonene, sier hun. – Derfor har vi gjort noen innstramminger for å hindre misbruk av ordningen. 


Les mer: Snart blir det gratis å levere søppel hos SHMIL


Må komme i private biler

Det er spesielt varebiler med grønne registreringsskilt som har gitt hodebry ved stasjonene. Forsmo forteller at det er flere bedrifter som ønsker å levere avfall i varebil på vegne av privatpersoner, men at SHMIL ser seg nødt til å skille mellom varebiler som er registrert som privat kjøretøy og som næringskjøretøy.

FRI LEVERING: Private husholdninger kan fortsatt levere disse avfallstypene uten betaling.

– Så lenge du er næring og leverer avfall på vegne av andre så skal dette betales for, forteller Forsmo. – Da har du dessverre ikke rett til fri levering. Vi er nødt til å gjøre det sånn for å unngå misbruk og lange køer ved anleggene, fortsetter hun, og oppfordrer samtidig til å vise vognkort hvis du møter opp på stasjonen i en privateid varebil med grønne skilter. – Da godtar vi selvsagt bilen som privat, dersom det er åpenlyst at avfallet kommer fra egen husholdning, sier hun videre. 

Så lenge du er næring og leverer avfall på vegne av andre så skal dette betales for. Da har du ikke rett til fri levering.

Toril H. Forsmo, Kommunikasjonssjef

Strammer inn trevirke og restavfall 

En annen ting som kan være verdt å merke seg er innstrammingen av trevirke og restavfall. Fra 15. oktober kan du som privatperson levere gratis bare 1 m3 trevirke eller restavfall per dag. Dette er ca. like mye som et tilhengerlass. Øvrig avfall kan leveres fritt fra husholdningene. Unntaket til regelen er enkeltgjenstander som er større enn dette, for eksempel en sofa. Dette får du også levere fritt, men kun en gang per dag.


Ler mer: Informasjon om åpningstider og endringer på shmil.no


SHMIL

Del artikkelen på Facebook