Annonsørinnhold i samarbeid med Grong Sparebank

Hva er dette?

 
 

Banksjefene Jon Håvard og Fredrik holder det de lover

- Vi er en ryddig og ordentlig bank. Det ligger i kjerneverdiene våre. Vi lover ikke mer enn vi greier å holde, og holder det vi lover. Alt vi gjør skal tåle en forside i lokalavisa.

Annonsørinnhold i samarbeid med Grong Sparebank

Hovedbilde: Administrerende banksjef Jon Håvard Solum (til venstre) og avdelingsbanksjef i Mosjøen Fredrik Hagen v/Grong Sparebank 

Disse lovnadene kommer fra administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum.

- Det er litt kardemommelov over disse enkle levereglene, men verre er det faktisk ikke. Når du følger dem opptrer du ordentlig overfor dine kunder og ansatte, publikum, samfunnet for øvrig, overfor lovgiver og det lovverket som gjelder.

Ja-banken

Solum og avdelingsbanksjef i Mosjøen Fredrik Hagen føler seg priviligert som kan drive bank på et sted hvor kundene stort sett også er av det ryddige, ordentlige slaget.

Folk i Vefsn er utrolig ordentlige

Jon Håvard Solum

- Vi driver bank på små steder; Mosjøen, Steinkjer, Namsos, Rørvik, Grong. Vi er heldige som kan drive bank i en del av Norge der det er et mindre antall konkurser, mindre opplåning og mindre forbruksgjeld pr person. Vårt inntrykk er at de fleste har en ryddig økonomi, og folk i Vefsn er utrolig ordentlige. Det er veldig få som ikke betaler lånene sine. Og så er det jo sånn at hvis noen har havnet i en situasjon hvor de har en utfordrende økonomi, så anbefaler vi dem å komme til oss i stedet for å søke på nettet etter et forbrukslån, sier Solum.

- Vi er en løsningsorientert bank som har et utgangspunkt hvor vi først tenker “ja” . Dersom vi må si nei, så skal det være en god begrunnelse bak det, fortsetter Hagen.

 

Gjør en forskjell

Grong Sparebank har vokst mye de siste årene, samtidig som andre banker har lagt ned avdelingene sine i distriktsområdene. Solum forteller om stor etterspørsel.

- Dersom vi i stedet hadde åpnet et kontor i Trondheim slik det ble forventet av oss, hadde vi blitt en parentes. Her oppe utgjør vi en forskjell. Ikke bare i Mosjøen der vi fysisk er tilstede, men i omlandet. Vi har blant annet landbruksrådgivere som tilbringer mye av sin tid ute hos kunder på Helgeland. 

Folk begynner å våkne

Fredrik Hagen

Banken åpnet sin avdeling i Mosjøen i 2014. Da kom de inn som et friskt pust, i et marked med lav konkurranse.

- Vi har blitt ekstremt godt mottatt i markedet i løpet av disse fire årene. Folk begynner å våkne. De har skjønt at det kan lønne seg å undersøke betingelser hos de forskjellige bankene, og at å bytte bank kan utgjøre en stor forskjell. Vi er også stor på forsikring i Mosjøen og omland. Vi har svært dyktige folk med oss, sier Hagen.

 

På tide å bytte bank?

Mange bruker mye tid på å bytte strøm- og mobilleverandør i tide og utide, men dette har faktisk ikke så mye å si for privatøkonomien din.

- Forskjellen mellom et dyrt og billig mobilabonnement er kanskje 100 kr i måneden. Når det gjelder huslån er det imidlertid en helt annen forskjell. Mange tror det er vanskelig å skifte bank. I virkeligheten er det relativt lett, sier Solum.

Å bytte bank kan utgjøre en stor forskjell

Fredrik Hagen

Selv om det er lett å bytte bank er forholdet mellom bank og kunde svært viktig.

- Bank er tillit, i veldig stor grad. Og det gjelder begge veiene; fra banken til kunden og fra kunden til banken. Når du får opprettet det tillitsforholdet så skal du ta vare på det, sier Solum.

Grong Sparebank

Del artikkelen på Facebook