Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En festival for hele familien

Annonse fra Båt- og fjordfestivalen

30. juni åpner den 23. Båt- og fjordfestivalen på Hemnesberget.

Fra fredag til søndag blir det fest og moro for hele familien på Hemnesberget. Båt- og fjordfestivalen har blitt arrangert siden 1995, og satser også i år på et fullspekket program på dagtid og solide artister på kvelden.

Hovedattraksjonen på fredag blir Elg, den tidligere vokalisten i Dance with a Stranger. Det er festivalsjefen sjøl, Kjell Idar Juvik, som sikret seg den folkekjære artisten etter at de to traff hverandre på Hurtigruta i Ålesund. 

Etter å ha imponert på «Hver gang vi møtes» ga Øivind Elgenes i år ut albumet «Feelosophy». Han er kjent for sine intense sceneopptredener.

Før og etter konsertene settes det opp busstransport til og fra både Korgen og Mo.

Lørdag er det duket for det legendariske, engelske rockebandet Smokie. Mest kjent for låta «Living Next Door to Alice». Da de besøkte Hemnesberget i 2009 satte bandet ny rekord på Båt- og fjordfestivalen med 2000 publikummere. Så det er ingen tvil om at de gamle rockerne fortsatt er populære.

Bortsatt fra de store, så blir det også god, lokal musikk. Fredag spiller Ellis Cafe fra Mo og lørdag er det mosjøbandet 80’s Reunited som inntar scenen. 

Ellis Cafe. (Foto: Foto: Bjørn Leirvik)

Konsertene er imidlertid bare en liten del av festivalen. Hver dag blir det aktiviteter for små og store. På Familiefestivalen skjer det noe hele dagen. Du kan få deg en tur med Elias-båten. Børre på Berget har show både lørdag og søndag. På festivalscenen blir det også sjørøvershow og sjørøveropptog på lørdagen. Etterfulgt av Marina-show for hele familien, med vanvittige innslag. Søndag blir det Olabil-løp og VM i båtklammerkasting.

Hver dag er det dessuten aktiviteter for barna med blant annet lekepark og ballongshow. 

Festivalen arrangeres av Hemnes Dykkeklubb og Hemnes Båt- og Sportsfiskerforening. Alt er basert på frivillighet, med over 200 frivillige i sving som stiller opp og sørger for å få arrangementet i havn. Alle inntektene pløyes tilbake til lokalsamfunnet.

Nytt av året er at det nå er forhåndssalg av billetter. 

Redaksjonen i Helgelendingen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet