Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik velger du det rette paret

Annonse fra Intersport Mosjøen

Det spiller ingen rolle hvor god du er på ski, hvis du ikke har godt feste.

Det er mange ski å velge blant. Kristian Kristiansen ved Intersport Mosjøen sørger for at du velger rett.

De fleste har et dårlig skiminne fra barndommen, hvor det føltes som man gled bakover i oppoverbakkene og sto bom fast i nedoverbakkene. Sannsynligvis kom det av feil ski.

Hos Intersport Mosjøen kan du være sikker på å få rett ski når det gjelder vekt og ferdighet. 

– Å finne riktig spenn i skiene er utrolig viktig. Det står for 80 prosent av opplevelsen, forteller Kristian Kristiansen, butikksjef for Intersport Mosjøen.

Ski selector tester spennet i skiene.

For å sørge for at alle får gode skiopplevelser har butikken investert i Ski selector, en maskin som sjekker gli- og festeflate på skiene, ut i fra vekt og ferdighet.

Alle ordinære langrennsski i butikken er testet med maskinen for å kunne gi kunden best mulig ski. 

– For kundens del burde alle hatt sånt utstyr. Anbefalt vekt opplyst fra produsent er ingen fasit. Dette er fasit, sier Kristiansen og peker på en lapp med grafer, som er klistret på hver ski. 

Denne grafen viser spennet i skiene og hvem de passer til.

Både felleski og smøreski testes, og på smøreski merkes smøresonene ned til minste millimeter. Denne testingen gir deg ski med bedre feste og bedre glid.

– Ski selector gjør at vi alltid vet hvilke ski som passer til deg. Det er viktig for å få en god opplevelse. Spesielt for ski til barn, forklarer Kristiansen. 

Du får også testet gamle ski i butikken. I tillegg tilbyr Intersport sliping av ski for å gi de bedre struktur.

– Ei slipt ski blir ofte bedre enn ei ny, forteller Kristiansen, som står for all sliping i butikken.

Avhengig av bruk anbefaler han å slipe skiene en gang i året eller hvert andre år. Da er du garantert fantastiske ski. Sliping koster 600 kroner, ferdig retta med voks.

Hos Intersport får du også preparert og smurt skiene hvis du ønsker det. Også det blir gjort med det beste utstyret som er tilgjengelig. De benytter blant annet infrarød maskin under metting av ski.

– Vi har investert i dette utstyret for å hjelpe kunden. Vi ser på oss selv som faghandleren på Helgeland når det kommer til ski, avslutter Kristiansen. 

Intersport tilbyr også sliping av ski, med det siste i utstyr.
Redaksjonen i Helgelendingen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet