Spektakulære opplevelser for hele familien

Fascinerende opplevelser for de små.

Bli med ut i verdensrommet, hopp i fallskjerm eller på ski. Eller kanskje du heller vil lage din egen iskrem, såpebobler eller slim? På Vitensenter Nordland kan hele familien finne noe de liker, og samtidig lære noe nytt.

Fjertende kuer, laks som rømmer og installasjoner du kan bruke kroppen din til å drive. Planetarium, koderom, kjemirom og skaperverksted med 3D-printere og laserkuttere. Et dukkehus hvor du må tilføre energi for å få strøm til lys, TV og vaskemaskin. Dette er bare noen få av aktivitetene du kan finne på Vitensenter Nordland: et lærings- og opplevelsessenter for alle mellom 0-100 år.

Jeans, Smile, Shorts, Leisure, Grass

Ansatte ved Vitensenter Nordland gleder seg til en sommer full av fart og spenning!

Safety glove, White coat, Sleeve, Scientist, Drinkware, Research, Chemistry

Her lages badebomber av Emil Abel Paulsen, Nils-Aaron Wiltsch, Katrine Skevik og Nora Helland.

I sommer er det ekstra store muligheter for å finne på noe gøy sammen. Da har Vitensenter Nordland utvidede åpningstider; fra kl. 10-18 hver eneste dag. Perfekt for regnværsdager innendørs. Men gå heller ikke glipp av vitensenteret på en finværsdag. Da trekker vi ut for å leke og lære med spektakulære kjemiske reaksjoner, eksplosjoner og smell. Og hva passer vel bedre da enn å lage sin egen iskrem, såpebobler eller en flaskerakett?

Bli kjent med verdensrommet i planetarium-avdelingen.

– I løpet av sommeren vil det være popup-aktiviteter og Vitenshow på vitensenteret hver dag, så uansett når dere velger å komme er det alltid noe spennende som skjer, forteller markedsansvarlig på Vitensenter Nordland, Georg Enga.

Hele sommerprogrammet vil bli lagt ut på websiden og her kan du også bestille billetter.

Hvor rask er du? Sjekk reaksjonene dine på vitensenteret.

Da er det bare å samle hele familien for en dag med opplevelser. De minste vil sette pris på å leke i den lille butikken, som både har kasseapparat og varer i hyllene. De litt eldre vil kjenne adrenalinet i kroppen når de ved hjelp av VR-briller får opplevelser de kanskje aldri hadde trodd de ville få.

– Vi hadde en eldre mann innom som ble veldig rørt over at han fikk prøve å hoppe i Holmenkollen. Det hadde han aldri sett for seg, smiler vitensenterpedagog Laila Iren Jakobsen.

Vitenshow med flammer og smell.

Vitensenter Nordland

Vitensenter Nordland er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Mer informasjon:
Nettside: vitensenternordland.no
Facebook: VitensenterNordland
Instagram: vitensenternordland

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler