Klare til å ta imot storinnrykk av turister

– Mosjøen er et glimrende reisemål i seg selv men også et naturlig utgangspunkt for å se hele Helgeland. I år satser vi på å tilrettelegge for enda mer opplevelser, sier Ellen og Sverre Løvold Strand ved Fru Haugans Hotel. Ekteparet, som også utgjør den øverste ledelsen ved Fru Haugans Hotel – Mosjøens storstue med aner 227 år tilbake i tid – føler at de er godt forberedt på årets sommersesong.

Vi gleder oss turistsesongen 2022. De siste årene har vi brukt godt og vi har oppgradert mye, blant annet vår flotte hage og resepsjon. Nå føler vi at det meste er falt på plass i og rundt lokalene til Fru Haugans Hotel som majestetisk speiler seg i den rolige strømmen i elva Vefsna – ei av landets råeste lakse- og sjøørretelver.

Picture frame, Interior design, Smile, Table, Furniture, Wood, Houseplant, Desk, Chair

Store forventninger

– Jeg tenker at både vi og alle de andre aktivitetstilbyderne i Mosjøen og på Helgeland, er bedre rustet til å ta imot turistene. De siste årene har vi naturlig nok hatt mange norske turister. Det vi erfarer er at norske turister ofte er mye mer informerte om Mosjøen og Helgeland som turmål enn utenlandske turister, og er skikkelig sultne på lokale opplevelser. Det har vi tatt med oss i planleggingen før sesongen, sier hotelldirektør Ellen Løvold Strand som er tilbudene hotellet kan skilte med.

– Vi har lansert hubriding for motorsykkelturistene. Gjestene har Fru Haugans som utgangspunkt for i alt fem spennende ruter på Helgeland. De får tilgang til ei kjørerute som de kan laste ned til sin GPS, komplett med merking av interessepunkter og forslag til stoppesteder. Vi tilbyr matpakker til dem som ønsker det og legger opp til avslutningen av turdagen med middag i Restaurant Ellen og kanskje en liten tur i baren vår. Dette er et konsept som det er fullt mulig å videreføre til andre områder, sier Ellen som kan fortelle at hubriding har vært en ubetinget suksess ved andre hotell i sammenslutningen De Historiske hoteller – medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.

Natural landscape, Water, Sky, Plant, Cloud, Nature, Mountain, Building, Tree, Lake

Har du noen gang fløyet sjøfly? Om du har, vet du at det frister til gjentakelse. Har du ikke, så har du muligheten nå! Fru Haugans Hotel har inngått samarbeid med Saltenfly Bodø AS.
Det gir deg en unik mulighet til å se fantastiske Helgeland i fugleperspektiv. Å ankomme Fru Haugans Hotel med sjøfly, lande på elven og gå i land på hotellets flytebrygge. Finnes det noen bedre måte å ankomme Fru Haugans Hotel?

Er du interessert i yoga, eller har lyst til å prøve? I samarbeid med Katrine Wiken, WikenYoga, er vi glade for å kunne bidra til å senke dine skuldre og tilby en deilig timeout. Det er ulike tilbud etter ulike behov, Lokalet for øvelsene er 3 minutter unna hotellet i Sjøgata på historiske Jacobsenbrygga, men dette er fleksibelt. Hva med f.eks. morgenyoga i hotellhagen, sier Ellen Løvold Strand.

Severdigheter i kø fra Hotellhagen

Noe av det som gjør hotellet i enden av trehusbebyggelsen Sjøgata unik, er at enkelte aktiviteter formelig lander i uteserveringen, mens andre har sitt startpunkt rett ved.

– Ziplinen som strekker seg over elva og ender 20 meter fra uteserveringen vår er stadig mer populær. Med landets lengste sherpatrapp og Via Ferrata i Øyfjellet rett over hotellets historiske hage er aktivitetsmulighetene mange for alle dem som velger Mosjøen og Vefsn som reisemål. Nærheten til de historiske husene i Sjøgata, samt hotellets eget museum er noen av de best besøkte severdighetene vi har å by på, sier Ellen som er femte generasjon kvinnelige driver ved hotellet.

Lover landsdelens råeste

Vi har brukt de to siste årene godt. Blant annet har den populære uteserveringen ved Fru Haugans fått et kraftig løft. Det har blitt nye møbler, kjøkkendriften tilknyttet uteserveringen er oppgradert og menyen er betydelig utvidet, sier Sverre Løvold Strand som lover Nord-Norges råeste uteservering.

– Uteserveringen vår har alltid vært veldig populær. For oss er det viktig å gjøre de gode tilbudene enda viktigere, og da er mat en nøkkel, sier Løvold Strand som villig vekk skryter av restaurantbyen Mosjøen.

Interior design, Furniture, Table, Property, Chair, Building

Bildetittel: Bildeteksten. Foto: Navn Navnesen

Bildetittel: Bildeteksten. Foto: Navn Navnesen

Variert mattilbud

– Vi må være unike og i Mosjøen er det langt fra Fru Haugans sine to restauranter, Ellen og Blomsterbua, som byr på kulinariske opplevelser. Sistnevnte et totalrestaurert båthus med en uformell og smakfull atmosfære.

– Vi ser at våre gjester setter pris på å variere i matveien. Våre gjester velger typisk å spise kanskje en eller to middager i Restaurant Ellen, for så å prøve vår meny på Blomsterbua lenger opp i Sjøgata. Men vi er langt fra alene om å tilby gode matopplevelser i Mosjøen. Jeg vil si at kvaliteten er både imponerende og variert, sier Løvold Strand.

Nettside: fruhaugans.no

Facebook: fruhaugans

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler