– Folk liker å høre mer enn et «hei»

I 22 år har Lillian Bråten Hoff hatt Coop Hattfjelldal som sin arbeidsplass. – Jeg har nok funnet ut at jobben passer meg veldig bra, sier vinneren av Coopens Stjernekollega for fjerde kvartal 2022.

Når du kommer inn på Coop Prix i Hattfjelldal vil trolig noe av det første du hører den smittende latteren til Lillian Bråten Hoff. Med godt humør og stå-på-vilje har Lillian betjent kunder i butikken siden hun startet i et vikariat i 2001.

– Tar utfordringer på strak arm

– Jeg trives jo veldig godt her og jeg er glad i folk. Hattfjelldal er en liten plass og man kjenner jo de fleste. Butikken er en samlingsplass i bygda og folk setter pris at man slår av en prat. Det skal litt mer enn et «hei» til, flirer Lillian som får en god porsjon skryt av Gunn Iren Bolstad som har nominert Lillian til Coopens Stjernekollega.

STAS MEN LITT FLAUT: Lillian Bråten Hoff (t.v.) synes det er stas å bli kåret til stjernekollega, men mener det er litt pinlig med så mye fokus på egen person. Det er ikke butikksjef i Coop Byggmix, Gunn Iren Bolstad, enig i.

PRATE MED FOLK: – Det er viktig å ta godt imot kundene når de kommer innom butikken, sier Lillian.

– Jeg er så glad for at Lillian får denne utmerkelsen blant 1350 ansatte i Coop Nordland. Og det er så fortjent! Det ser vi på reaksjonene etter at vi la det ut på Facebook også. I Hattfjelldal sliter alle med å få tak i nok arbeidskraft og Lillian er bestandig den som tar i et ekstra tak når det trengs. Om hun har ferie eller fri spiller ingen rolle. Hun stiller opp og tar de utfordringene som kommer på strak arm og er særdeles løsningsorientert, sier Gunn Iren som er butikksjef på Coop Byggmix i samme lokaler som Coop Prix.

Et fysisk arbeid

– Huff, det er nesten litt flaut å få så mye skryt på en gang, men det varmer selvfølgelig også. Det er fint å høre at den jobben man gjør blir satt pris på sier Lillian som innrømmer at det til tider kan være tunge tak i butikken.

– Det er et fysisk krevende arbeid med mange tunge løft og man har sjelden tid til å hvile seg for mye. Jeg har vurdert andre arbeidsplasser men har funnet ut at denne jobben passer meg veldig godt. Så har jeg vært så heldig at helsa er god og jeg blir nok værende her, sier hun.

FYSISK ARBEID: Å være en av to ansatte på jobb gir mange varierte arbeidsoppgaver i løpet av en dag. – Det er et fysisk arbeid men jeg stortrives, sier Lillian.

Lokal stas på vinneren

Coop-butikken i Hattfjelldal har vært gjennom en god del omlegginger de siste årene og i kombinasjon med en gjennomført korona-periode har det til tider vært utfordrende for de ansatte.

– Det er klart det har vært noen perioder der det har vært ekstra krevende men det meste lar seg gjennomføre. Vi er heldige her i Hattfjelldal og har mange veldig flinke ansatte som Lillian. De er gull verdt når det må tas et ekstra tak, sier Gunn Iren som i tillegg til utmerkelsen fra Coop Nordland planlegger en lokal påskjønnelse for Lillian.

– Jeg kan ikke røpe detaljene ennå men vi skal selvfølgelig vise at vi setter pris på den jobben hun gjør og har gjort. Det skulle bare mangle.

– Da får jeg gjemme meg litt unna. Det kan fort bli for mye av det gode, ler Lillian – selvfølgelig.

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
Personvernerklæring / Informasjonskapsler

Design: Amedia Ressurs