Gå til sidens hovedinnhold

Vinterføre på Helgeland men alle fjelloverganger er åpne

Vinteren har ikke sluppet taket i Helgeland. Etter det siste snøfallet er det glatte veier, og vinterdekk er fremdeles riktig dekkutrustning både på innlandet og på kysten.

Det er all grunn til å være oppmerksom på føret selv om det skulle være bart på veien. Med minusgrader blir det fort is på den bløte vegbanen.

Vegtrafikksentralen har følgende å melde om føret på Helgeland 2. påskedag:

E6 Saltfjellet: Snø- og isdekke og fare for glatte partier. Fare for reinsdyr. Klokken 05:40 var det -5 grader, vestlig laber bris og oppholdsvær. Det blir snø i dag og delvis skyet i kveld.
Tosenfjellet: Vekslende snø- og isdekke, bart. Klokken 05:50 var det -2 grader, sørlig frisk bris og snøbyger.
E10 Bjørnfjell: Snø- og isdekke. Klokken 06:00 var det -6 grader, austlig svak vind og oppholdsvær.
E12 Umbukta:Stort sett snødekke. Klokken 05:45 var det -4 grad, sør-vestlig svak vind og oppholdsvær.
Rv73 Krutfjellet: - 10 og frisk bris fra nordvest. Det blir snø og vindfullt i dag. Veien er stengt ved riksgrensen pga covid 19.

Har du tenkt deg ut på en kjøretur, og lurer på hvordan kjøreforholdene er der du skal ferdes? Sjekk webkameraene til Statens vegvesen i oversikten under.

Webkameraene til Statens vegvesen står hovedsakelig på værstasjoner langs veinettet, ofte på svært værutsatte steder. Kameraene er satt opp for å gi de ansvarlige for driften av veinettet informasjon om det er nødvendig for eksempel å brøyte, salte eller strø veiene.

I oversikten under kan du se hvordan kjøreforholdene er på Helgeland i dag. Kameraene oppdateres med svært varierende frekvens. Noen oppdateres hver fjerde time, andre oppdateres hvert femte minutt.

E6 Alsgård

RV73 Krutfjellet

FV7346 Skarmodalen

E6 Osen

FV17 Helgelandsbrua

FV76 Tosenfjellet

FV17 Søvik

Oversikt over alle webkameraene til Statens vegvesen

Kommentarer til denne saken