Da spiller Øyvind "Vinni" Sauvik med fullt band i Gilles Garden.

- Vinni har turnert og spilt mer enn de fleste andre norske artister det siste tiåret. Han har spilt på de aller fleste store norske scenene og festivaler, og kan med rette kalle seg en av landets mest erfarne live-artister, heter det i ei pressemelding fra Festpillene Helgeland.

I 2012 fikk Vinni en ny vår med deltagelsen i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» sammen med bautaer innen norsk musikkliv som Halvdan Sivertsen, jan Eggum, Anne Grethe Preus, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen og Elvira Nikolaisen. Halvdans ”Sommerfuggel i vinterland” i Vinni-drakt suste rett inn på toppen av lista et knapt døgn etter den tv-opptredenen og skrev seg inn i historien som den raskest selgende singelen i norsk iTunes-historie.

Med albumet ”Oppvåkningen” klarte Vinni å markere seg igjen på toppen av listene i Norge. Med låter som ”Mørkeredd” ”Stjernestøv”, ”God Morgen Norge” og nevnte ”Sommerfuggel i Vinterland” har Vinni dominert radiolistene. Vinni vant Kompani Lauritzen. Nå skal han også vinne publikum i Gilles Garden.

Med på moroa er også et ungt og up and coming popband - Yora. De skriver musikk med et stort og lekent popsound, musikk som er preget av groovy rytmer og jazzinspirerte melodier. Tekstene bygger på kontrastene mellom det lyse og det mørke i eget sinn.