Ving har besluttet å kansellere alle flygninger i Norge og Norden mandag etter at eierselskapet Thomas Cook er begjært konkurs.

Det opplyser Ving på sine svenske nettsider.

Over 9.000 nordmenn er på reise med reiseoperatøren Thomas Cook. Ving i Norge er heleid av det britiske selskapet som gikk konkurs natt til mandag.

Litt over klokka 3 natt til mandag opplyste Thomas Cook selv på sine nettsider at forhandlingene med den britiske staten om en avtale for rekapitalisering av selskapet hadde brutt sammen. Fra det øyeblikket var selskapet teknisk sett konkurs, og det går derfor mot en styrt avvikling av selskapet.

I Norge er Ving heleid av Thomas Cook. Søndag kveld opplyste informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til E24 at 9.156 nordmenn er på reise med flyselskapet på ulike destinasjoner i hele verden.

– 8.685 av kundene er på tradisjonelle charterreiser. De fleste er i Middelhavsområdet i land som Hellas, Tyrkia, Bulgaria, Albania og Spania, uttalte hun til NTB søndag kveld.

Hva som nå vil skje med disse reisende, var ikke avklart ved 4-tiden natt til mandag. Informasjonssjefen svarte ikke NTB på gjentatte henvendelser etter at konkursen var et faktum. På Vings nettsider opplyses det fremdeles til at selskapet er i sluttfasen av en rekapitaliseringsprosess og henviser til ordningene som det norske Reisegarantifondet tilbyr.

Ved en konkurs kan kunder søke om erstatning hos Reisegarantifondet på deres nettsider ved å legge fram reisedokumenter og kvittering på betalt reise.