Gå til sidens hovedinnhold

Vindturbiner ute av syne ga applaus

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Helgelendingen leste vi at Rossvold fra Eolus fikk spontan applaus av Vefsn kommunestyre. Anledningen var offentliggjøring av justering i planene for turbinplassering i Øyfjellet vindkraftanlegg.

I praksis ble våre folkevalgte avslørt.

De ble svært lettet og kjempeglade over at Eolus var så sjenerøse og forståelsesfulle. Tenk, de svenske superkapitalistene frelste Mosjøen sentrum og framfor alt «Verdensarv aspirant» Sjøgata fra utsyn til og støy fra de enorme vindturbinene.

(At den egentlige årsaken til flyttingen av turbinene var for sterk vind og total nedising ble selvfølgelig ikke nevnt).

Dette viser jo at politikerne som enstemmig stemte for vindkraft (NB! R, V og SV har nå ombestemt seg) egentlig ikke er så ubetinget, begeistret for konsekvensene av utbyggingen. De ble overlykkelige over at de og Elsa Laula nå kanskje (?) slipper å se monsterturbinene fra rådhuset.

Nå undres vi på om det virkelig er slik at alle våre kjære lokalpolitikere, med dagens innsikt, tåler så «inderlig vel» at:

– befolkningen som bor høyere opp rundt byen, utover fjorden får panoramautsikt til en skog av 200 m høye monsterturbiner.

– tidenes reiselivssatsing på Øyfjellet knebles av støy, iskast og viktigst – ødelagt natur.

– friluftsliv, jakt og fiske og turmuligheter dramatisk forringes.

– reindriftens urgamle levevei fortrenges slik at den ikke blir bærekraftig.

– at verdien av Lomsdal Visten nasjonalpark brutalt forringes.

– de ca. 75 svært effektive fuglefellene – vindturbinene, får jakte hver dag, hele året.

– at den stort sett inngrepsfrie naturen i industriområdet, på størrelse med Herøy kommune, irreversibelt raseres.

I dag har vi alle fått mer kunnskap og innsikt i de negative konsekvensene med vindkraft. Nesten daglig opplever vi nå at innbyggere i Vefsn endrer standpunkt og er skeptiske til Øyfjellet vindkraftverk.


De får min applaus!

Kommentarer til denne saken