Gå til sidens hovedinnhold

Vil gjøre Nordland mer attraktiv med nytt unikt tilbud – Alstahaug siste tilskudd på stammen

Nordland Bedriftsidrettskrets oppretter nytt tilbud med spektakulære fjelltopper i hele Nordland for sommeren 2021.

(iSandnessjøen)

Nordland Bedriftsidrettskrets etablerer nytt spektakulært tilbud til toppturglade nordmenn. Med Ti på Topp Nordland får du enkelt kunnskap om 25 av de fantastiske fjellene i Nordland Fylke. Med topper fra Nord til Sør i fylket lover de eksepsjonell utsikt og gode turopplevelser.

– Vi ønsker å legge til rette for en aktiv sommer med spektakulære fjellturer i fylket vårt. Vi opplevde i fjor at mange reiste nordover for å gå i fjellet, så nå har vi opprettet et tilbud med 25 utvalgte topper fra hele fylket som vi vet gir fantastisk utsikt og gode turopplevelser. Vi ser at toppturinteressen har aldri vært større, sier daglig leder i Nordland Bedriftsidrettskrets, Mona Lisa Skipnes i en pressemelding.

Ny norgesferie

Med strenge restriksjoner og anbefalinger om å unngå utenlandsreiser ligger det til rette for ferie i eget land. Ser man på tallene fra fjoråret var det nesten 2 prosent økning i antall reisende i Nordland i juli. Hoteller, hytter og campingplasser i Nord-Norge hadde en økning i turister fra Norge på over 80 prosent i juli i fjor. Nå tyder alt på at vi får nok en sommer med norske turister.

Nordland Bedriftsidrettskrets står bak suksessen med Ti på Topp. Konkurransene er fordelt over hele Nordland. Ti på Topp har vært arrangert i 11 år og hatt en økning i antall deltakere de siste årene. I fjor var det 5130 deltakere fordelt på 7 lokale konkurranser – Bodø, Fauske, Narvik, Vågan, Sortland, Rana og Vestvågøy. I år byttes Vestvågøy ut med Alstahaug og det ligger an til å slå alle rekorder fra i fjor.

– Vi opplever at i pandemitiden trekker folk ut på tur og Ti på Topp har vært en sterk bidragsyter til dette. Det å gå tur er virkelig folkehelse i seg selv. Nå satser vi på en ny, unik konkurranse med topper fra hele Nordland, sier aktivitetskonsulent i Nordland Bedriftsidrettskrets, Runar Mellem.

– Vårt mål er at både de som bor i Nordland og ikke minst gjester utenfra skal få en mulighet til å bli kjent i vår vakre fjellverden. Vi håper også at mange legger ferien sin til Nordland og får en aktiv ferie med mange toppturer. Dette tilbudet vil vi bygge opp over tid, og forhåpentligvis kan det bli enda mer attraktivt å besøke Nordland i årene framover, legger Skipnes til.

Turmålene til Ti på Topp Nordland er valgt ut i samarbeid med frivillige og skal være representative for hele fylket. Turene er i kategorien middels + og krevende. Deltakerne i Ti på Topp får tilgang til løypebeskrivelser med kart og kan registrere turene sine i en app. Alle som går ti turmål eller fler får et toppjegersertifikat.

Ti på Topp Nordland starter 15. juni og varer til 30. september.

Kommentarer til denne saken