SHMIL og Retura gir 20.000 kroner til Kirkens Bymisjon i Mosjøen. Det fordeles mellom 10.000 kroner i frie midler, og 10.000 kroner i gavekort på levering av restavfall.

– For oss var det et lett valg hvem pengene skulle gå til, sier administrerende direktør Håkon Johansen.

Problem med tekstiler

Kommunikasjonssjef Toril Haltbrekken utdyper videre.

– Vi samarbeider allerede med Kirkens Bymisjon. Nå ser vi at det bymisjonen får inn av tekstiler som de ikke får solgt, begynner å representere en kostnad og et problem. Det gjelder særlig etter Fretex-konteinerne ble fjernet. Derfor vil vi gjerne gi et bidrag til levering av det som må sorteres som restavfall, sier Haltbrekken og sikter særlig til ødelagte tekstiler.

SHMIL/Retura har regnet på at gavekortet på 10.000 tilsvarer levering av rundt 4 tonn tekstiler.

– I tillegg ønsket vi å bidra til det som er selve drifta til Kirkens Bymisjon. Vi vet at det de driver med er veldig viktig for dem det gjelder. De som ønsker noe fra Kirkens Bymisjon er ikke kravstore, sier Johansen.

Kirkens Bymisjon er tydelig glade for pengene, som vil bidra til både Møtestedet og bruktbutikken.

– Dette var ikke forventet i det hele tatt, og veldig kjærkomne penger. Vi har fått hjelp til å levere tekstiler i pressede økonomiske perioder, så det har vært fint, og bra at vi har et gavekort framover på det. Skuldrene er mye lettere nå. I tillegg er det helt fantastisk å få frie penger til drift som vi kan bruke på det vi mener det er behov for, og at noen skjønner ønsket om det, sier Frank Ivan Bjørkmo, arbeidsleder i Kirkens Bymisjon Mosjøen.

Ønsker seg komfyr

Han har likevel en klar ide for hva han vil bruke pengene på.

– Jeg har tenkt på, at kanskje kan vi få råd til komfyr på Møtestedet nå. Det er noe de frivillige har ønsket lenge. Vi har flere frivillige som lager mat til brukerne, enten hjemme hos seg selv eller kald mat på Møtestedet. Nå har vi frokost og lunsj hver jobb-dag og vi spør alltid om folk er sultne, men det er kald mat vi kan lage og servere. I tillegg gir vi ut noen overskuddsvarer med hjem. Vi vet at noen av dem som bruker Møtestedet ikke har mulighet til å lage varm mat hjemme. Det hadde vært veldig bra med en komfyr, konkluderer han.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.