Alle fikk plass på videregående

Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen

Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen

Artikkelen er over 5 år gammel

697 nye personer har fått tilbud om skoleplass i andre inntaksrunde. Svarfrist er 4. august.

DEL

Alle har nå fått et tilbud på videregående opplæring for neste skoleår, også de som sto uten tilbud etter førsteinntaket.

– Søkinga til studiespesialisering er stabil, og utgjør rundt halve søkermassen, forteller fylkesråd for utdanning, Grete Bang (Ap) i ei pressemelding.

Elektro og Tip (Teknikk og industriell produksjon) er populære tilbud, og her er alle tilgjengelige skoleplasser fylt opp.

– Spesielt på disse tilbudene vil en del elever oppleve at de ikke har fått tilbud om skoleplass på skolen som de har søkt på. Men alle søkere til VG1 har fått innvilga ett av sine tre førsteønsker. Søkere til VG2 og VG3 har alle fått innvilget tilbud som bygger på det de har fra før, utdyper utdanningsråd Bang.

Uventa mange av søkerne til Påbygging til studiekompetanse, har takket nei til tilbudet de fikk i første inntaksrunde. Dette medfører at blant annet Saltdal videregående skole har ledige plasser etter andreinntaket.

– Ungdommer som ønsker påbygging til studiekompetanse bør derfor snarest ta kontakt for å sikre seg en skoleplass, avslutter fylkesråd for utdanning, Grete Bang.

Artikkeltags