Gå til sidens hovedinnhold

Vi skal hjelpe høvedsmannen!

Artikkelen er over 1 år gammel

Noen har stjålet skatten til høvedsmannen, nå trenger han hjelp fra byens fireåringer til å få den tilbake.

Ni sett store barneøyne følger spent med når brevet fra Høvdesmannen til fireåringene i Fagertun barnehage leses opp. Høvedsmannen trenger hjelp fra sjimpansegruppa. Mens høvedsmannen lå og sov i båten sin som heter Rappstein har noen vært om bord i båten og stjålet skattekista med gullpengene hans. Høvedsmannen er fortvilet og sliten etter å ha seilt lenge til havs og sloss mot sjørøvere som Kaptein Hjørnetann og Kaptein Sabeltann. Når lurer han på om alle fireåringen i byens barnehager kan komme ned til Fru Haugans hotell hage og bli med han i jakten på skatten som har blitt borte.

Mange gode forslag

– Skal vi dra og hjelpe han med å få tilbake skatten, sier Beate Jakobsen.

– Ja, men jeg er egentlig litt redd for tyver, sier Mathilde (4).

– Vi tar med en sånn kikkert som morfar har, da finner vi tyven lettere, sier Sella (4).

– Ja, også tar vi med en fluesmekker og slår tyven med den, sier Brian (4)

Det er Helgeland Event i samarbeid med Vefsn teaterlag, Helgeland museum og Fru Haugans Hotel som atter en gang inviterer byens barnehagebarn til «Spelet om Høvedsmann», Målet er at ungene skal lære og oppleve litt av historien som Vefsn har med fiske og båtliv. Vandrespillet starter i hotellhagen og går videre gjennom Sjøgata og Nergato.

Matros inntar vandrespelet

– I år har jeg fått med meg en matros som hjelper til i båten. Han heter Trygve Trøtting og er kanskje ikke så mye hjelp i som høvedsmannen kunne trenge, sier Øysten Thrana fra Vefsn teaterlag. Thrana både spiller høvedsmannen og har vært med å skrive stykket.

Det blir sang og holoi nedover Sjøgata etter hvert som høvedsmannen og alle ungene legger i vei for å finne tyven som har tatt gullskatten og alle ungene som hjelper til vil bli belønnet.

Kommentarer til denne saken