Gå til sidens hovedinnhold

Vi ønsker at etablerere skal møte en velvillig og konstruktiv kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
 

For kort tid siden behandlet formannskapet en sak angående salg av tomt på Baustein næringsareal. Det ble da en debatt om hva slags reguleringsbestemmelser som skulle gjelde for området og hvilke bedrifter som er egnet for lokalisering på området. 

Vefsn Arbeiderparti  gikk i bresjen for at dette arealet skulle kjøpes av kommunen. Det var behov for areal til mulig plassering av sykehus eller mer næringsareal. Nå står vi kun igjen med alternativet som næringsareal. Dette betyr at andre bedrifter kan etablere seg her. Da må vi som politikere møte bedriftene med et uttalt ønske om at de skal etablere seg her. 

28. mars hadde kommunen hatt 5 interessenter som har vært i kontakt med tanke på etablering i området. Vefsn Arbeiderparti ønsker alle disse velkommen til Vefsn. Vi ønsker også at de får en god opplevelse i kontakt med kommunen. Under Mosjøen Næringsforening sitt Gullhane-arrangement, ble nettopp dette fremhevet av flere prisvinnere. De ble møtt av en velvillig og konstruktiv kommune, som har bidratt til deres etablering i Vefsn.
Nettopp slik ønsker vi at næringslivet skal oppleve kommunen.

Vefsn Arbeiderparti vil ikke stenge ute aktører, men vi vil stille krav. Slik som det allerede er gjort på det regulerte området på Baustein Det stilles krav til fasader og ryddige arealer rundt bedriftene. Bedriftene må også ta hensyn til at etablering på Baustein betyr etablering tett innpå innbyggerne. Det krever at bedriftene selv tar et ansvar for å tilpasse seg, slik at både innbyggerne og bedriftene får gode forhold.

Vefsn Arbeiderparti vil fortsette jobben for at Vefsn skal være en kommune næringslivet vil etablere seg i. Det er en av våre hovedoppgaver som tillitsvalgte for Vefsns befolkning.

Kommentarer til denne saken