Gå til sidens hovedinnhold

"Vi ønsker å erstatte hjemmelekser med skolelekser"

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Barn er ulike og lærer på ulikt vis. Forskning viser at skolen har blitt for teoritung og ensrettet, og at elevens skoleresultater i for stor grad henger sammen med sosial bakgrunn. Vi trenger derfor en skole som bedre lykkes i å motvirke sosial ulikhet- en skole der alle barn har like gode muligheter for å lykkes, lære og trives.

Skolen må bli mer praktisk og variert. Slik kan alle lære på den måten de lærer best. De praktisk- estetiske fagene, blant annet kunst og håndverk, må dessuten styrkes for at vi skal kunne møte kompetansebehovet i framtidens samfunns- og arbeidsliv. Et sunt skolemåltid og fysisk aktivitet hver dag skal gi påfyll underveis. Leksene kan gjøres på skolen med lærer til stede.

SV går derfor til valg på å gi elevene i Vefsn kommune den skolen de fortjener. Gjennom politiske prioriteringer og vil vi starte opptrappingen til en mer praktisk og variert skoledag. Vi ønsker å erstatte hjemmelekser med skolelekser. Hvis vi utvider skoledagen litt, kan leksene gjøres på skolen med lærer til stede. Da vil alle barna få god hjelp med øvingsarbeidet som de uansett må gjøre, og få helt fri når de kommer hjem. Nesten alle barn er på skolen eller SFO i denne tiden uansett.
Barna som ikke får hjelp til lekser hjemme har stort utbytte av dette. Dessuten får foreldrene tid til å være sammen med barna sine uten å måtte stresse og presse på for å få ferdig leksene

Forsøk med leksefri skole er gjort med hell flere steder i landet, blant annet i Moss, der anbefalte pedagogene tidligere i vår å utvide forsøksordningen.

En mer praktisk og variert skoledag er veien til en skole med en bred forståelse av kunnskap. Og en skole som får mulighet til å ta sitt helhetlige samfunnsoppdrag på alvor, er også veien til en lykkeligere barndom, bedre folkehelse, og en enklere hverdag for familiene. SV vil ha en skole som ikke gir opp et eneste barn. Gjennom sterke fellesarenaer gir vi barna våre de best forutsetninger for å lykkes.

Kommentarer til denne saken