Gå til sidens hovedinnhold

Jenta (14) skulle gi sex som betaling for snus: Mann (27) dømt for overgrep og voldtekt

Artikkelen er over 3 år gammel

Dømt til fire og et halvt års fengsel i Trondenes tingrett.

En 27 år gammel mann er i Trondenes tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for seksuell omgang med barn under 14 år og 16 år og voldtekt. 

Dommen falt fredag. Mannen må i tillegg til fengselsstraff betale 275.000 kroner i oppreisning til de to fornærmede, melder Vesterålen Online.

Det var statsadvokaten i Nordland som hadde tatt ut tiltalen mot mannen. Strafferammen var på inntil 15 års fengsel.

I tingretten ble det spilt av et opptak av et dommeravhør av den yngste jenta som var under 14 år da forholdene skjedde. Hun fortalte at hun kom i kontakt med mannen gjennom sosiale medier, og om hvordan hun skulle bli med han hjem for å ha sex med ham som betaling for snus i mars 2015.

Noen dager senere tilbød mannen å kjøre jenta hjem fra et arrangement. Ifølge jentas forklaring skal han ha kjørt henne hjem til seg selv og voldtatt henne. Ifølge tiltalen skal han også ha truet henne i november 2015.

Den andre jenta, som var under 16 år da forholdene skjedde, anmeldte forholdet i juni 2015. Ifølge henne skal hun og mannen ha hatt seksuell omgang flere ganger i løpet av en periode på to år.

I tingretten forrige uke hevdet tiltalte sin uskyld, men retten festet ikke lit til hans forklaring. Mannen anket ifølge sin advokat dommen på stedet.

Kommentarer til denne saken