Grane

Spenningsdagen: Lørdag arrangeres Svenningdagen – verdens minste bygdedag på Skogstua i Svenningdal. Det er Svenningdal bygdelag som er arrangør. Programmet inneholder blant annet grammofonspilling, leker, fisking, barneridning, utstilling og bålfest.

Sjøbergmarsjen: Sjøbergmarsjen 2019 gjennomføres 3. august med start i Eiterådalen kl. 09:00. Dette er en marsj til minne om Birger Sjøberg og hans innsats under 2. verdenskrig. Marsjen går fra Eiterådalen til Austefjord. Det går buss til Eiterådalen før marsjen og båt fra Austefjord fortløpende til Bønå underveis. Etter hvert er det også satt opp transport fra marsjen.

Cirkus: Cirkus Agora kommer til Grane bygdetun tirsdag med forestilling klokken 18:30.

Hattfjelldal

Dansekurs: Fjellfiolen starter tirsdag med gratis dansekurs på Moan i Ørjedalen. Gammeldans for nybegynnere står på programmet. tirsdag og onsdag. Skomakerveien 2.

Hemnes

Hemnesjazz: Hemnesjazz åpner torsdag og varer til og med søndag. Første dag består programmet blant annet av Henrik Skog kvartett og Blues Detour, mens det blir filmbad med Torill Kove og trubaduren Palle Wagnberg er blant dem som skal på scenen før Bryggerigangen Bluesband avslutter fredagen i aulaen. Lørdag spiller både Dean/Riisnæs Kvintett og Hedvig Mollestad Trio hver sine konserter i Jernvaren. Festivalen avsluttes med jazzgudstjeneste i Hemnes kirke søndag kl. 1200.

Herøy

Brasøy sjørøverfestival: Tradisjonen tro blir det sjørøvertokt, kafé og aktiviteter for både voksne og barn på Brasøy fra kl. 12:30 lørdag.

Leirfjord

Sommerkafé med loppemarked: Mange fine lopper og salg av kaffe og kaker på Ungdomshuset i Levang i kveld torsdag fra kl. 17:00.

Vefsn

Diner's cars: Motorentusiaster enten det gjelder biler eller motorsykler, inviteres til treff på Dineren til Mosjøen camping onsdag kl. 18:00.