Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste skihopper gratulerer Eirin: – Du er en stor berikelse for laget

Verdens beste skihopper er glad for å ha Eirin på laget.

For abonnenter

– Gratulerer med stipendet. Det er virkelig fortjent. Du er en stor berikelse å ha med på laget, sier Maren Lundby i en videohilsen til Eirin Maria Kvandal i forbindelse med overrekkelsen av stipendet fra Vefsn kommune.

Hun sparer ikke på komplimentene.

– Det er utrolig artig å se hvordan du står på og jobber for å bli enda bedre på ski, og jeg håper du fortsetter slik, sier hun.

Landslagstrener Christian Meyer kom også med en hilsen.

– Du sprudler som en utøver skal gjøre på vei mot verdenstoppen, sier han skryter av framgangen.

– Det er motiverende å jobbe med deg, og du har tatt enorme steg bare nå i sommer. Du har mer å gå på, og det blir spennende å følge deg.

Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, syns det er bra at kommunen er på banen.

– Stipendet kommer godt med i arbeidet med å nå ditt mål om å bli en av verdens beste skihoppere. Du har sikkert fått støtte hjemmefra tidligere også, men økonomi bidrar til å gjøre jobben lettere. Du har spesielle ferdigheter som vi setter stor pris på, sier Bråthen.

Eirin blir ofte sammenliknet med Anette Sagen, vefsningen som var verdens beste skihopper tidlig på 2000-tallet, og som var en pioner for jentehopping. Hun har også gratulert Eirin.

– Gratulerer så mye med et utrolig velfortjent stipend. Du har jobbet så godt i så mange år allerede, og kommet så langt siden jeg så deg for første gang i hoppbakken. På skifirbundets storsamling i Ørnskjøldsvik for sikkert mer enn 10 år siden husker jeg godt ei lita jente med rosa parkdress. Du hoppa sikkert 50 hopp om dagen, men samtidig visste du å kose deg med et drops fra lomma etter hvert hopp. Lykke til videre, og jeg gleder meg til å se deg ta de neste stegene, skriver Anette.

Kommentarer til denne saken