Lørdag kl. 16.00 ble mange av koronareglene lagt bort, og det betyr blant annet at det blir mye lettere for restaurant- og serveringsbransjen.

På Tippen var stemningen god da Helgelendingen tok et besøk tidlig lørdag kveld. Foreløpig var det god plass i lokalet, men driverne ventet flere besøkende enn vanlig.

– Vi forventer at det blir trøkk, så vi har hyret inn ekstra folk, sier Lisa Engvik.

At dørene måtte stenges ved midnatt er blant de reglene hun ikke vil savne. Nå er uteplassene åpne for besøk også etter kl. 24.

– Jeg ser for meg at det blir hektisk her og ellers i landet. Men det er artigst å være på jobb når det er mye å gjøre, sier Lisa Engvik.

Blant dem som satt på Tippen var en gjeng herrer som ladet opp til en blueskveld.

– Det er klart at dette er en bra dag, sier Gaute Drevland.

– Vi har egentlig ikke merket så mye til pandemien, men den største idiotien var at ingen kunne slippe inn etter kl. 24, sier han.

Mens det tidligere i år har vært bra med plass på utestedene vil folk nå igjen oppleve kø når de skal ha servering. Etter 562 dager med pandemi er det mange som gjerne vil ut for å feire.

– Vi feirer med hele landet, og spesielt for restaurantbransjen, sier Tore Hansen.