Vefsn først ute

Kurs: I januar gikk det første kurset for tur- og treningskompiser av stabelen i Mosjøen. Der var det  20 deltakere fra Vefsn, Grane, Hattfjelldal og Hemnes.foto: privat

Kurs: I januar gikk det første kurset for tur- og treningskompiser av stabelen i Mosjøen. Der var det 20 deltakere fra Vefsn, Grane, Hattfjelldal og Hemnes.foto: privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Neste uke skal Vefsn ha sin første aktivitet, og vi vil være med å markere at dette er starten på noe stort, sier Stine Wike.

DEL

Hun er leder i prosjektet som har fått navnet tur- og treningskompis.
– Det hele startet i høst, etter initiativ fra Vefsn kommune. I løpet av høsten ble det inngått et samarbeid mellom Nordland Idrettskrets (NIK) og Forum for Natur og Friluftsliv (FNF), og det ble besluttet å kalle prosjektet for «Tur- og treningskompis». Og det første kurset ble holdt i Mosjøen rett etter jul, sier hun.

300.000 kroner i året

– Rett før jul fikk vi den gledelige nyheten om at Gjensidige stiftelsen støtter prosjektet med 300.000 kroner i året over en treårs periode. I tillegg har vi søkt Nordland Fylkeskommune om midler, forteller hun.
Torsdag 19. februar skal Vefsn kommune ha sin første fellesaktivitet med tur til Mostjønna der de blant annet skal lage mat på bål.
Prosjektleder Stine Wike og en representant fra Gjensidige Stiftelsen, Trine Vekseth, skal også delta på aktiviteten.
Det er kommunene Vefsn, Grane, Hattfjelldal og Hemnes som først ute, og det var deltakere fra disse kommunene som var med på kurs.

Idrett og friluftsliv

– Det var 20 deltakere, der noen deltagere var støttekontakter fra før, mens andre var uten erfaring men ønsket å bli tur og treningskompis. De fire kommunene skal også ha sin første felles aktivitet i løpet av mars/april, og deretter tre andre fellessamlinger i løpet av året, sier Stine Wike.
– Gjennom et samarbeid mellom idrett og friluftsliv har vi stor tro på at vi treffer flere brukere av ordningen. Man åpner opp for flere aktiviteter, og man knytter til seg folk med både friluftslivs- og idrettsinteresser. Hovedmålet er jo nettopp å skape mer og bedre aktivitet, og da er det en ypperlig anledning at man har mulighet til å kombinere både idrettsaktivitet og friluftsliv, sier Stine.
Tur- og treningskompis-prosjektet bygger på et konsept fra Alta kommune, der de nå har holdt på i seks år.
– Hovedmålet er å skape mer og bedre aktivitet for personer med en funksjonsnedsettelse. Tur og treningskompis-ordningen knyttes opp mot støttekontakttjenesten, men poenget er at brukerne får være med ut på tur eller i aktivitet. Det er ikke bare «kafe og kino» lenger, sier Stine Wike.

Hele Nordland

Med støtten fra Gjensidige stiftelsen og Nordland Fylkeskommune har Stien Wike tro på at det blir flere kommuner i Nordland som bli med.
– Vi nå mulighet til å sette i gang Tur og treningskompis ordningen over store deler av Nordland. Prosjektperioden går over tre år, og målsetningen er å være i dialog med 10 kommuner per år, der flest mulig av disse kommunene setter i gang ordningen, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags