Gå til sidens hovedinnhold

Vefsn Høyre vil fjerne bommer og redusere eiendomsskatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Befolkningen i nord kommunen har i de senere år fått en vesentlig kostnad i form av bom- og innført eiendomsskatt.
Økte kostnader for en barnefamilie med aktive unger kommer fort opp titusenkronersklassen pr. år.
Dette ser Høyre og har allerede vært med å sette dette på dagsorden i Vefsn kommune og vil aktivt jobbe videre med å lette på de ovennevnte kostnader.
Dette har vi gjort:
– Vefsn Høyre har satt søkelyset på å innføre times regel og en maks belastning pr. måned på samtlige bommer i Vefsn, Dette vil gi en forutsigbarhet og en mere rettferdig belastning slik at nord kommunens befolkning kan delta i fritidsaktiviteter og annen sosiale aktiviteter innenfor rimelige grenser. Dette er på lik linje som en rekke sammenliknbare vegprosjekter allerede har, herunder E6-Trondhjem og Vegpakke Salten.
– Vefsn Høyre har stilt spørsmål i forhold til start av bombelastning på El-bil. Her ønsker vi å få kvalifiserte tall lagt fram slik at kommunestyret kan fatte en beslutning ut ifra vegprosjektenes økonomi. Således står dette på vent til bomselskapet fram legger dette.
Dette vil vi gjøre:
– Vefsn Høyre vil redusere og på sikt avskaffe eiendomsskatten. 1.-prioritet vil være fritak for husstander nord for bomstasjonene

-Fjerning av samtlige bommer på FV78 i tråd med Regjeringens åpning for dette.
-Flytting av bom fra E6 Forsmo bru til kommunegrensen Vefsn /Hemnes. Dette er et forslag som vil kunne gi lokalpolitisk enighet og aksept fra garantistkommunene for E6 Helgeland, og som videre vil kunne gi befolkningen i Vefsn en bomfri kommune.

Edgar Hauan, kandidat for Høyre til kommunestyret i Vefsn
Odd Langvatn, Kandidat for Høyre til kommunestyret i Vefsn og Fylkestinget i Nordland.

Kommentarer til denne saken