Gå til sidens hovedinnhold

Vefsn Høyre – vi tar klimakrisen på alvor!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vefsn Høyre fikk 28. august gjennomslag i kommunestyret for redusere kommunens bilpark med minst 10%, samt at minst 50% av bilparken skal være nullutslippsbilen innen 3 år. Dette gir mulighet for halvering av utslipp fra kommunale kjøretøy! Her vil vi også se en betydelig kostnadsbesparelse, som frigjør midler som kan brukes til andre gode tiltak i vårt lokalsamfunn.

Vi må ha en klimaplan! Vi er opptatt av smarte og gode miljøløsninger, som også skal være innrettet slik at befolkningen får bedre miljø og livskvalitet, samtidig som vi sikrer at dette gjennomføres på økonomisk forsvarbar og god måte. Selv om Norges totale CO2-utlipp ikke utgjør mer enn 0,18% av de globale utslipp(SSB), er det viktig for vårt lokale miljø at vi alle gjør litt, ut fra våre lokale forutsetninger. Derfor må vi utvikle en klimaplan med konkrete mål – slik at vi sikrer en helhetlig overgang til et mer klimavennlig samfunn.

Et av vår tids store utfordringer er forsøpling, hvor plast er en stor faktor. Plast i seg selv er et fantastisk bra produkt til mange formål. MEN vi må sikre at vi forbruker mindre av det, og at avfallshåndtering og resirkulering er best i verden. På dette området er vi allerede langt framme i Vefsn, og via SHMIL kan vi bli enda bedre. Vi ønsker å slå sammen avfallsselskapene på Helgeland, ledet av SHMIL i Mosjøen. Med et slikt volum vil det lønnsomt med lokal bearbeiding og verdiskaping, som sikrer flere lokale arbeidsplasser i stedet for at ressursene sendes ut av regionen til forbrenning og annen bearbeiding.

Er du opptatt av miljøet, både lokalt, regionalt og globalt, Stem på Høyre i lokal- og fylkestingsvalget!

Odd Langvatn
Kandidat for Høyre til kommunestyret i Vefsn og Fylkestinget i Nordland

Kommentarer til denne saken