Nå er det ikke lenger bare Varntresk

STYKKES OPP: Varntresk er ikke lenger bare Varntresk etter at småveiene i Hattfjelldal får egne navn. Arkivfoto

STYKKES OPP: Varntresk er ikke lenger bare Varntresk etter at småveiene i Hattfjelldal får egne navn. Arkivfoto

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette var en veldig god nyhet. Endelig har vi fått en egen gateadresse, sier en svært fornøyd Ingrid Enkerud Sørdal.

DEL

Siden i fjor sommer har Hattfjelldal kommune gjennomført et større adresseringsprosjekt i kommunen. Til sammen skal rundt 60 veiparseller få navn, og det er veier over to kilometer med fem eller flere adresseverdige bygninger langs veien som skal ha navn.

– Vi er ikke riktig ferdig ennå, og det er en del småveier som gjenstår. Jeg regner likevel med at prosjektet går mot slutten nå, sier rådmann Stian Skjærvik.

Statens kartverk

Kommunen er med i et felles adresseprosjekt igangsatt av Statens kartverk i 2009. Målet er at alle kommuner skal erstatte matrikkeladresser med veiadresser. Det betyr at alle i Hattfjelldal som ikke har en veiadresse på sin bolig eller hytte vil få det så snart som overhodet mulig.

Alle i kommunen ble oppfordret til å komme med forslag til veinavn, noe Ingrid Enkerud Sørdal i Varntresk gjorde med stor iver.

– Vi bor jo på Ytre Varntresk, og det er jo enten det eller Utigarden vi kaller det. Det hadde vært så artig å ikke bare ha Varntresk som adresse, samtidig som det bidrar til at de historiske navnene i kommunen ikke blir borte, sier Enkerud Sørdal.

Alle husstandene på veien ble forespurt, og selv om forslaget ble levert etter fristen, vedtok planutvalget i forrige uke at Varntresk Ytre legges ut til offentlig ettersyn.

– Endelig

Enkerud Sørdal hadde ikke fått med seg nyhetene da Helgelendingen kontaktet henne, og reagerte med stor glede da hun hørte om adresseendringen.

– Dette var en veldig god nyhet. Endelig har vi fått en egen gateadresse, sier hun entusiastisk.

– Samtidig stykker det jo opp bygda litt, og viser at vi henger med i utviklinga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken