Jordskredfare og liten storm - slik blir været de neste dagene

Helgelendingene kan vente seg mye nedbør og vind de neste dagene.

DEL

NVE har sendt ut varsel om jordskredfare gult nivå. Det tilsvarer moderat farenivå, og er sendt ut fordi det ventes opp mot 65 millimeter nedbør som regn. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 40 cm snø, skriver yr.no.

– Varselet om jordskredfare skyldes fordi det er ventet nedbør i form av regn på 60–80 millimeter litt inn i landet fra kysten. Helt ute på kysten blir det litt mindre. Temperaturene blir så høye at vi må godt opp i fjellet for å se sludd eller snø, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Martin Granerød.

Om vinden framover forteller han at det forventes liten til stiv kuling i Mosjøen og andre innlandsområder rundt på tirsdag, mens det kan bli opptil liten storm i kystområder som Sandnessjøen. Utover tirsdagen blir det også sluddbyger.

– Utover resten av neste uke ser det ut til at det nye året preges av nedbør og forholdsvis mye mildvær, sier Granerød.

– Er det noen forholdsregler folk bør ta de neste dagene, spesielt med tanke på nyttårsfeiringa?

– Det er meldt vestlig vind i form av frisk bris, så det betyr at folk vil merke vinden. Folk bør forberede seg på det og ta hensyn til vinden, selv om den ikke blir virkelig sterk før tirsdag formiddag, sier Granerød.

Artikkeltags