Gå til sidens hovedinnhold

Helgeland slipper unna drittværet i helga

Artikkelen er over 4 år gammel

Piggdekk og allværsjakke er standardutstyr den kommende uka. Størst sjanse for å holde seg tørr på beina har folk i Midt-Norge.

Statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt i Bergen vet at mange har fått nok av slaps og regn den siste uka, men har ikke mange trøstens ord:
– Best utsikter til å få perioder med opphold og ok vær har Møre og Romsdal, Trøndelag og sørlig del av Nordland. Resten av landet får overveiende regn, sludd og snø, sier han til NTB.
Helga begynner for noen med litt opphold, men det varer altså ikke:
– Fra midten av Nordland og nordover ser det ut til å bli ganske tørt til utpå lørdag, men det bygger seg opp et stort lavtrykk over Sverige og Finland. Når det trekker ut mot havet, blir det til bygevær over Norge, først i form av sludd og snø, og så blir det til mer regn utover søndag.

Håp i midten

Den sørlige delen av Nordland og Midt-Norge ser ut til å slippe unna i første omgang:

– I løpet av lørdag passerer det likevel et nedbørsområde, det blir snø i indre og høyereliggende strøk og regn ved kysten. Det er et stort nedbørsområde, så tidspunkt kan variere med hvor man befinner seg, sier Granerød.
Store deler av landet har denne uka hatt varsel om høy vannstand.
– Vestlandet vil få fortsatt vind fra sør og sørvest, som gir grått vær og perioder med regn og regnbyger. Generelt blir det ikke så stor endring fra uka som gikk, og temperaturene holder seg også uendret.

Litt pause

Sør- og Østlandet får en liten ruskevær-pause etter en runde vind og vann natt til fredag. Men det er ingen vits i å belage seg på at oppholdsværet varer.

– Lørdag kveld kommer et nytt nedbørsområde inn fra sør. Da blir det en ny runde med sludd og snø, kanskje som regn ytterst ved kysten. Søndag fortsetter med nedbør.
Så hva med neste uke?
– Det ser ut til at alle disse lavtrykkene vil fortsette å forsyne oss med regn, sludd og snø i Sør-Norge. Nord-Norge ligger litt mer gunstig til og vil få lengre perioder med opphold. Nedbørsmengden avtar jo lenger nord man kommer.
Granerød legger til at fra og med onsdag tar alle lavtrykkene en litt annen bane, noe som kan gi bedre vær på Østlandet, mens Vestlandet og kysten fortsatt får pålandsvind og nedbør. (©NTB)
 

Kommentarer til denne saken