Gå til sidens hovedinnhold

"Vår ordfører; en trygg og sterk leder eller en gallionsfigur?"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette mener jeg er et meget relevant spørsmål! I tiden før siste kommunevalg, var vår nåværende ordfører en person som jeg følte brant for utkantstrøkene, ikke bare Mosjøen by. Elsfjord oppvekstsenter var en av sakene som flere enn meg følte hun virkelig ønsket å bevare. Ja, hun gikk sågar til valg på at skolestrukturen i Vefsn ikke skulle røres, heller ikke i Elsfjord! Dersom Senterpartiet vant valget, vel og merke!

Som vi alle vet, så ble det en heidundrende seier for SP, bare at den nye posisjonen ble brukt til å ødelegge det de hadde lovet å bevare. Veldig mange i Nord-Vefsn, og ganske mange i Mosjøen ga sin stemme til SP nettopp pga lovnaden om å bevare oppvekstsenteret i Elsfjord. Arbeiderpartiet la ikke skjul på at de ønsket å utslette nordkommunen, så vi visste at vi IKKE skulle stemme på dem, men Senterpartiet har ikke holdt seg til løftene de ga for å vinne valget!

De greide å snu glede, energi, pågangsmot og tro på framtida til; sorg, sinne, fortvilelse og frustrasjon! I tiden etter valget har det følgelig blitt endel tumulter; bygd mot by, bygd mot bygd, skole mot skole, familier mot hverandre, mistenkeliggjøring, uvennskap, trusler, baksnakking, løgner, hat, misforståelser og galgenhumor! For hva?? En skarve slant fra Elsfjord skole, som skal berge alt som foregår i Mosjøen! Er det virkelig slike tilstander Vefsn kommune og ordføreren ønsker å bære på sine skuldre? Fraflytting blir også et faktum. En annen ting å ta i betraktning, er at det bor endel eldre i Nord-Vefsn, og dette er snakk om mennesker som sannsynligvis ikke kunne bodd hjemme hvis det ikke var for at generasjonen under bodde i nærheten med sin familie, og derfor kan bidra med hjelp av forskjellige slag; vedbæring, snømåking, handling og ikke minst samvær, trygghet og trivsel med barn og barnebarn/ oldebarn. Hvis skolen nå blir lagt ned, og mange av disse barnefamiliene må flytte, hva skjer da med den eldre garde? Hva blir livskvaliteten til disse eldre da? Kanskje må de tvangsflyttes til byen, til en liten hybel, mens familien som de elsket å ha rundt seg, kanskje må flytte til en annen kommune.

Tilbake til gallionsfiguren... vi vet at en gallionsfigur er en fremskutt figur/ person uten reell makt! Ordfører må være så snill og tilgi hvis hun oppfattes som en slik figur, som dessverre blir styrt av AP! Det viste seg jo dessverre at alle som stemte på SP likegodt kunne stemt på AP, for resultatet ble AKKURAT det samme! Og innbyggerne i Nord-Vefsn, ikke minst barna, sitter igjen som svarteper!

Til avslutning, vil jeg bare få si noen ord om Elsfjord skole, den største, lille perla i hele Vefsn kommune! Barna på denne skolen er så utrolig heldig. De har fantastiske lærere som gir barna en spennende, lærerik og variert skolehverdag. Ikke alltid at de vet hva som skal skje dagen etter, for plutselig har lærerne funnet ut, seint på kvelden dagen før, at det blir en dag på skøyteisen i Drevvatnet, eller de kan bli møtt med varm lunsj, eller innebandy på en helt vanlig mandag! Liten skole gir rom for nærhet og impulsivitet. Enkelte besteforeldre har donert tonnevis med hobbymateriell; maling, pensler,sakser, lim, filt og annet stoff +++, nye kjøkkenkomfyrer og annet kjøkkenutstyr som var manglende eller svært nedslitt, så det tviles sterkt på at kommunen har de helt store utgiftene til Elsfjord skole på den fronten ihvertfall. I tillegg brukes jo skolen til så mangt, ikke nå under korona, selvfølgelig, men ellers! Bursdagsfeiringer, hobbyklubb, opplæring til Lego League, vaksinering, 17. maifeiring, møtevirksomhet til div lag og foreninger, Velforeninga sitt hovedkvarter, julegrantenning etc.

Kjære ordfører og kommunestyre; ikke ta fra oss det eneste vi har, og som er så viktig for hele samfunnet her i Nord-Vefsn! Vis oss at Vefsn kommune er en god kommune for alle, ikke bare de som bor i selve Mosjøen!

Hilsen innbygger i Vefsn kommune

Kommentarer til denne saken