Gå til sidens hovedinnhold

Topper Sp-lista

Artikkelen er over 6 år gammel

Magnus Myrvoll (56) topper ikke uventet Senterpartiets liste i Vefsn til høstens valg.

– Dersom man sier ja til førsteplassen på lista, er det fordi man er beredt til å bli ordfører. Men det er kanskje ikke særlig realistisk, smiler Magnus Myrvoll som i dag er varaordfører i Vefsn.

– Hvor stor er sjansen for at du fortsetter som varaordfører etter valget?


– Det er det oppslutningen og eventuelle forhandlinger etter valget som avgjør, sier Myrvoll.

Comeback

På de neste plassene bak Myrvoll følger Eirin Horrigmoe og Berit Hundåla. Sistnevnte var en ung og særdeles aktiv lokalpolitiker allerede på 1980-tallet, men da for SV. Partiets superveteran, Sverre Kulstad, sa i utgangspunktet nei til å stå på lista. Han ble etter det vi skjønner overtalt til å la seg renominere. Kulstad er oppført på 14. plass på lista. Kulstad som har ledet arbeidet i valgkomiteen.

Senterpartiet har i dag tre representanter i kommunestyret i Vefsn. Myrvoll sier at målet er å opprettholde samme antall representanter etter valget, selv om antall representanter nå har blitt redusert fra 35 til 29.

– Jeg syns vi har fått til ei god liste med en fin blanding av nye og erfarne folk, sier førstekandidaten.

Avgjørende

Myrvoll legger ikke skjul på at han tror kommende fireårsperiode blir spennende.

– Vi har en rekke viktige saker på beddingen. Det er nok å nevne sykehusdebatten, et eventuelt nytt fengsel i Vefsn og samferdsel. Jeg tror vi kan kalle dette ei avgjørende tid for Vefsn, sier Myrvoll som mener arbeidet med å skaffe nye bedrifter med andre typer arbeidsplasser har vært forsømt litt i det siste.

– Hva mener du om det som etter alt å dømme kan bli en nykommer i lokalpolitikken, Vefsn tverrpolitiske liste?

– Vi kommer i alle fall til å ta dem på alvor. Jeg mener imidlertid at det er de politiske partiene som skal være drivkreftene i lokalpolitikken, sier Magnus Myrvoll.

Se hele lista

Kommentarer til denne saken