Hanne er for første gang inne på tinget. Men champagnen har hun glemt

For første gang i denne valgkampen, måles FrP til en oppslutning på 17,8 prosent i Nordland. Det vil si at 2. kandidat Hanne Dyveke Søttar har plass på Stortinget - et mandat de fleste hadde avskrevet.

For første gang i denne valgkampen, måles FrP til en oppslutning på 17,8 prosent i Nordland. Det vil si at 2. kandidat Hanne Dyveke Søttar har plass på Stortinget - et mandat de fleste hadde avskrevet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Alle gode ting er tre, men på det fjerde skal det skje?

DEL

(Avisa Nordland) For første gang i denne valgkampen, måles FrP til en oppslutning på 17,8 prosent i Nordland. Det vil si at 2.-kandidat Hanne Dyveke Søttar har plass på Stortinget – et mandat de fleste hadde avskrevet.

Men Søttar glimrer med sitt fravær på FrPs valgvake i Bodø.

– Jeg sitter på hytta, helt aleine, sier hun til an.no på telefon.

Og videre:

– Dette er min fjerde stortingsvalgkamp. Da vi startet valgkampen, var alt veldig åpnet. Jeg har fått mye positive tilbakemeldinger. Så hvem vet? Alle gode ting er tre, men på det fjerde skal det skje?

– Men ifølge målingene har du vært ute?

– Statistikk var mitt beste fag på BI. Og har registrert at Infact-målingene baseres på 2015-tallene, mens rikspressen vekter mot 2013. Skal man drive med statistikk, bør man vekte mot sammenliknbare tall.

– Nå som det går så bra – er det ikke litt surt å ikke være her?

– Jeg har drevet intensiv valgkamp siden 1. april og dette var min første frihelg på lenge. Når jeg så værmeldinga, kunne jeg ikke la være. Blir det stortingsplass, kan det dessuten bli lenge til neste gang.

– Men en flaske champagne har du vel på lur?

– Vet du, det er nesten flaut å si det, men det har jeg faktisk ikke. Jeg kjøpte bensin til aggregatet og ved, men polet glemte jeg, ler hun, men fortsetter:

– Dessuten er det så mange lokallag som har gjort en så god jobb, så jeg tar heller feiringen sammen med dem ved en anledning.

Til stede på valgvaken er imidlertid Nordland FrPs førstekandidat, Kjell-Børge Freiberg. Og Bodø Frps Allan Ellingsen.

– Dette ser ut til å bli veldig bra. Vi scorer langt over det vi har gjort, sier Ellingsen, og mener prognosene understreker det faktum at meningsmålinger også tar feil.

Freiberg sier at hvis prognosene holder helt inn, har de nådd sitt mål.

– Vårt mål har vært å beholde våre to mandater. Klarer vi det, er vi både glade og lettet, men det er ennå mange stemmer som skal telles.

– Hvorfor gjør dere et så bra valg, tror du?

– Jeg tror at folk ser at om vi ikke har fått inn alt, så har våre representanter på Stortinget fått til mye. For eksempel E6 Nordland. Vi har fått mye kred for det vi har gjort, men det ligger samtidig en forventning om mer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken