Høyre prioriterer mennesker foran systemet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For fire år siden var helsekøene for lange. For mange pasienter ventet unødvendig lenge på behandling. På grunn av de rødgrønnes skepsis mot private aktører var vi i ferd med å få en todelt helsetjeneste, hvor de med god økonomi kunne kjøpe seg helsehjelp, mens de med dårligere økonomi ble stående i køen.

Vårt mål da og i fortsettelsen er å skape pasientens helsetjeneste. Vi lovte å redusere helsekøene og vil ha mer valgfrihet for pasientene. For å møte utfordringene har Høyre i regjering tatt i bruk nye løsninger. Vi har innført pakkeforløp for kreft som sikrer en tryggere kreftbehandling. Vi gjeninnførte regelen de rødgrønne avskaffet om at pasienter med rus- og psykiske problemer skal prioriteres i helsetjenesten, og bedret tilbudet til disse. Pasientene fikk større valgfrihet gjennom fritt behandlingsvalg, slik at flere kan benytte private helsetilbud for statens regning. Vi sørget for at staten tar større ansvar for å bygge flere sykehjem og omsorgsboliger.

Alle husker vel resultatene etter 8 rødgrønne år hvor de lovte 12000 nye sykehjemsplasser, og fasiten ble kun 567. Nå ser vi resultatene etter våre fire år. Ventetidene går ned. 70 000 færre i helsekø. Flere pasienter får behandling, vi nådde målet om 1 million flere pasientbehandlinger årlig, to år før tiden. Kommunene planlegger for tre ganger så mange sykehjemsplasser som under de rødgrønne.

Valget står mellom en Høyre-ledet regjering som fortsetter å kutte ventetider og helsekøer, og en Arbeiderparti-regjering med Sp på slep som nekter å ta nye løsninger i bruk. Det står mellom en regjering med handlekraft som gir pasientene et bedre tilbud eller Ap/Sp som er mest opptatt av å kritisere og ønske seg tilbake til gammeldagse løsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken