Ny ordfører i Hattfjelldal

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Valgresultatet tyder på at den nye ordføreren i Hattfjelldal heter Harald Lie.

DEL

Arbeiderpartiet fikk 41,1 prosent, en nedgang på 2,2 siden forrige kommunevalg, mens samarbeidspartiet siste periode, SV, gikk tilbake med 5,6 prosent og mister dermed et kommunestyremedlem.

Også Senterpartiet har en markant nedgang på 8,3 prosent og får en oppslutning på 38,2 prosent og mister to kommunestyremedlemmer. Valgets vinner i Hattfjelldal er Hattfjelldal Bygdeliste som fikk 16,1 prosent av stemmene og 3 representanter inn i kommunestyret.

Får flertall

Dermed får Senterpartiet og Bygdelista flertall i kommunestyret de neste fire årene. Harald Lie utelukker ikke at han kan bli ordfører.

- Det kan nok fort bli slik, ja, men først av alt skal vi prate med de andre partiene og ha en del forhandlinger. Fortsatt kjenner vi ikke sammensetningen av kommunestyret, personstemmer og slengere er vel ikke ferdig talt, sier han.

Selv om Lie feiret på valgvake mandag kveld, vil han ikke uttale seg bastant om ordførervervet.

-Sonderingene starter allerede i morgen,. Så får vi se hva de andre sier.

Sittende ordfører, Asgeir Almås, var ikke fornøyd med valgresultatet.

Irritert

-Nå er det ingen som har flertall og jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt særlig over situasjonen i kveld. Likevel regner jeg med at Senterpartiet får ordføreren, sier Almås.

Han legger ikke skjul på at han er irritert på valgkvelden.

-Ja, jeg er irritert. Irritert over at det ikke har vært mulig å få fram alt det positive som har skjedd i Hattfjelldal den siste tiden. Det har vært mye av dritt de siste dagene, blant annet saken i Helgelendingen sist lørdag, saker som ikke har noe med politikk å gjøre. Dette tror jeg likevel har slått negativt ut for oss, sier Almås.

Han understreker at samarbeidsklimaet i Hattfjelldal har vært god.

– Vi har vært mye enige i kommunestyret, vi har fått til ting sammen sammenliknet med andre kommuner hvor man stadig krangler og skifter ut folk i administrasjonen, sier han.

Artikkeltags