Gå til sidens hovedinnhold

Utvider Sjåmorennet til fredag etter påske: – Vil gi flere muligheten til å gå

– Med det været og føret vi har hatt på Sjåmoen så syns vi det er rett å utvide med fire dager, sier Bjørn Rønning.

Sjåmorennet QR er et tilbud til familier og aktive. Det er mange løypevalg fra Sjåmoen skistadion og innover mot trimkassen på Kalvmoneset. Det er også flere stilarter å velge mellom.

Rennet startet mandag 29. mars og skulle avsluttes mandag 5. april ved midnatt.

– Vi ser at været bedrer seg etter påske, og Håvard Vatshaug i Vefsn kommunes tråkkemaskin er villig til å preparere noen dager ekstra. Det er vi veldig takknemlige for, og det betyr at vi kan holde det gående til fredag 9. april klokka 2000, sier Rønning.

– Det er mange som har vært andre steder på påskeferie, og nå får de sjansen til å bruke Vefsns flotteste turterreng og utfordre seg selv. Det er også mange som har gått og som fortjener bedre forhold. Nå har de sjansen, sier Rønning.

Trond Are Rasmussen og Flexboks er teknisk leverandør av appen Trim og Vinn, og han utvider rennet.

– Det er bare noen tastetrykk, og jeg syns det er flott at MIL Ski har bestemt seg for gi folk noen dager ekstra, sier han og oppsummerer med at nærmere 100 perosner har deltatt så langt.

– Det er gledelig at vi har mange familier som har deltatt. Ungene kan gå så langt de vil, og de har fått en fin pokal for innsatsen. Lørdag gikk vi tom for pokaler, men det er nå fylt opp med flere, sier han.

– På lista over personer som har meldt seg på og gått en av løypene er det folk fra Brønnøy, Hattfjelldal og Mo. Det viser at mange er hungrige på et skirenn i preparerte løyper, sier Rasmussen som håper at målet om 150 deltakere blir nådd.

Fra mandag 29. mars til mandag 5. april er Sjåmorennet åpent. Mosjøen IL Ski samarbeider med Helgeland Event og Flexboks om arrangementet der alle kan melde seg på. og gå så mange distanser de vil. Start og mål på Sjåmoen skistadion. Video: Per Vikan

Kommentarer til denne saken