Alstahaug

Utstillingsåpning: Lørdag 17. august åpner Galleri Ö utstillingen UP CLOSE av nederlandske Marieke Vonk. Hun arbeider med kollasj som sitt hovedområde, og utstillingen hun viser hos GALLERI Ö vil bestå av blant annet abstrakte papirkollasjer i ulike formater, samt silketrykk.

Grane

Tur: Grane ungdomslag inviterer tur til Lien gård onsdag kl. 17:00. Her kan du starte turen ved bommen på den gamle E6-en, ca. 200 meter sør for Granlia. Ønsker du ikke å gå kan du kjøre til Lien gård. Fin tur for å mimre. Salg av rømmegrøt og kaffeservering.

Hattfjelldal

Sion: Evangelist Svein Nymo fra Göteborg kommer til Sion i Hattfjelldal. Torsdag kl. 18.00 skal han snakke om oppfylling av profetiene i Bibelen. Fredag kl. 19.00 er det bønn og nattverd. Søndag kl. 19.00 er det møte. Det blir servering av mat og alle er hjertelig velkomne.

Herøy

Bingo: Tirsdagsklubben arrangerer bingo og sosialt samvær for eldre tirsdag kl. 10:00 i storstua på Herøy omsorgssenter.

Leirfjord

Loppemarked: Loppemarked med salg av kaffe og kaker i tillegg. Holdes torsdag kl. 17:00 i ungdomshuset i Levang.

Søndagskafe: UL Framsteg Fagervika inviterer til søndagskafe med loppis i Fagervika på søndag kl. 12.00. Det blir kaffe og kakebuffé, lotteri og arrangement for barna.

Kurs: Kurset «Mental førstehjelp – fra lidelse til lettelse» holdes lørdag kl. 10:00 – søndag 18:00 i Løvika. Det er et introduksjonskurs i tankens kraft for folk som vil forstå bedre hvorfor vi sliter med psyken.

Nesna

Sjyen: Festivalen Sjyen arrangeres av Nesna vel fredag og lørdag. I år kommer blant annet Ola Bremnes og Publiners.

Vefsn

Hagevandring: Vefsn hagelag ønsker velkommen til vandring i kveld torsdag kl. 18:00. Det starter i hotellhagen ved Fru Haugans hotell og går videre til Bestemorhagen, Kulturverkstedet og Byparken. Kaffeservering. Det blir en vandring i historie, kultur og vekster.

Lørdagsåpent på Bedehuset: Hyggelig fellesskap med kaffe, vafler, molter m.m. Åpent for alle. Mosjøen Bedehus, kl. 11.00 – kl. 14.00.

Kurs: Grunnkurs Nærnaturveileder er et dagskurs for alle som vil bli bedre sammen med barn i natur. Det blir gitt mange ideer til naturleiker, friluftsaktiviteter og tilrettelegge en enkel naturlekeplass. Kursholder er Tor Egil Bagøien. Han har 25 års erfaring med barnehage -og lærerutdanner og har skrevet flere av de sentrale bøkene om barn og natur. Kurset holdes tirsdag fra kl. 09:00.