Alstahaug

Utstilling: Torsdag holder Galleri Ö kveldsåpent galleri fra klokken 17.00. Det blir omvisning i utstilling «UP CLOSE» og mulighet til å innta «vinkjelleren» med strikketøy og gode samtaler.

Kåserikafé: Fredag forteller Ingve Ove Tysnes om sin karriere som fotograf og lidenskap for elg på Alstenøya og naturen på Helgelandsskysten. Holdes på Petter Dassmuseet klokken 12.

Spille-turbingo: Søndag inviterer Tjøtta skolekorps til å være med på spille-turbingo. Gå tur og spill bingo samtidig som det spilles flott musikk langs løypa. Oppmøte på Tjøtta grendehus klokka 12.00.

LitteraTUR: Søndag fra klokken 12.00 arrangeres Barnas LitteraTUR-dag på Alstahaugtunet, med litterær natursti og åpent verksted i stabburet. Onsdag inviteres det til LitteraTUR med musikk og høytlesing i naturen. Møte i Kulturbadets foajé klokken 17:30 med musikk før turen går til Tufteparken.

Fisketur: Tirsdag inviterer kystlaget til fisketur på Alstenfjorden og har plass til inntil 25 personer, barn i følge med foreldre. Oppmøte klokken 17.00 på kystlagets kai i Vågen.

Vefsn

Dans: Fredag opptrer dansegruppen Trondheim Balldans på Ungdomslokalet i Mosjøen. Gruppen på 12 dansere skal vise gamle fornemme selskapsdanser fra hele Europa på 1700-1800-tallet.

Offisiell åpning: Lørdag er det offisiell åpning av rulleskianlegget på Sjåmoen fra klokken 12.00. Det vil bli grilling og test av løypa, der alle kan låne rulleski. Husk å ta med skisko/staver. Syklister og rullestolbrukere oppfordres også til å teste ut løypa. Åpningen avsluttes med et rulleskirenn.

Språkkafé: Tirsdag på Vefsn bibliotek arrangerer Vefsn Røde Kors språkkafé og leksehjelp fra klokken 18.00. Her vil de frivillige hjelpe til med muntlig språktrening for dem som er ny i Norge, eller de som går på skole og har lekser. Det er ingen påmelding og tilbudet er gratis.

LitteraTUR: Onsdag holdes et friluftsarrangement på Marsøra i forbindelse med Bokåret 2019. Det blir servering, natursti og framføring av to tekster. Oppmøte og registrering på parkeringsplassen på Øya klokken 16.30.

Leirfjord

Loppemarked: Torsdag arrangers årets siste sommerkafé med loppemarked på Ungdomshuset i Levang fra klokken 17.00. Det blir posesalg på klær, bøker og sko. I tillegg blir det salg av kaker, kaffe, brus og lodd.

Tur: Lørdag blir det tunnelmarsj fra Brattlia i Drevja over Toven og ned via klampen. Oppmøte på Sommersett klokken 10.00.

Dans: På lørdag opptrer dansegruppen Trondheim Balldans på Bardal bygdehus. Etter forestillingen serverer Åshild Fornem kveldsmat på Wangbrygga for dem som har meldt seg på.

Grane

Billøp: Lørdag og søndag fra klokken 12.00 arrangeres 13. og 14. runde i Nordlandscupen på Svenningdal motorstadium.

Forestilling: Søndag holdes multimedieforestillingen «Mitt Nabolag» av fiolinist, fotograf og historieforteller Christian Stejskal. I forestillingen tas publikum med på en fargerik og personlig reise med fortellinger, Klokken 19.00 i fjøset på Grane Bygdetun.

Hattfjelldal

Bønn: Fredag blir det bibel og bønn klokken 19.00 hos Sion.

Sang: Søndag blir det tale og sang, og besøk av Tor Augdal klokken 11. Det blir også besøkstur til Sion Bjerka klokken 18.00.