Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter stenging av E6 til natt til fredag: – Vogntoget hindrer ikke trafikk nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Sist oppdatert: 15:49

Veitrafikksentralen opplyste tirsdag kveld om at det er et vogntog som har kjørt helt av veien like nord for Trofors tidligere i løpet av tirsdagskvelden.

– Derfor venter de lengst mulig for å få unna mest mulig trafikk før berging, sa trafikkoperatør Jonas Johnsen tirsdag kveld.

I utgangspunktet var planen å starte berging tirsdag kveld/natt, men dett ble utsatt.

– Vi har fått beskjed om at Helgeland Bilberging ikke fikk berget natt til onsdag, da de manglet mobilkran. Vogntoget har sklidd helt av veien og hindrer ikke trafikk nå, opplyser trafikkoperatør Grete Turmo Hatten onsdag ettermiddag.

Helgeland Bilberging er i dialog med Veitrafikksentralen om stenging av veien.

– Vi må ha mobilkran fordi det er store betongelement i grøfta. De får vi ikke opp uten mobilkran. Det er lasten til vogntoget, og betongelementene skal opp derfra, så fraktes til Bodø. Vogntoget står fint der på alle fire hjul, sier daglig leder Tove Trælnes.

Onsdag ettermiddag ble det klart at bergingen blir utsatt til natt til fredag. Mellom kl. 23:00 og 24:00 blir det stengt i ett felt og manuell dirigering. Fra midnatt til 06:00 fredag blir det helt stengt, opplyser trafikkoperatør Håvard Langmo.

- Da får folk et ekstra døgn å forberede seg på. Vi anbefaler omkjøring via Villmarksveien for personbiler og Hemavan/Tärnaby, sier Langmo.

Kommentarer til denne saken