Gå til sidens hovedinnhold

Utrolig

Artikkelen er over 1 år gammel
Leserbrev

Etter at den største kritikeren av framdriften ved vegutbyggingen som skjer i dag over Helgeland etter at Høgre og FrP overtok styringen av landet, Bjørn Ivar Lamo, er det krangel og diskusjon i Lamos kommune Grane, om hvor traseen av ny E6 skal legges forbi Trofors

Jeg var selv vitne til utbygging av E18 på Sørlandet, riksv. 9 Setesdal og E6 Gjennom Gudbrandsdalen på 70 og 80-tallet, og jeg kan ikke huske en eneste gang at jeg så at utbyggerne hadde tatt hensyn til tettsteder ved plassering av vegtraseene. Og hvorfor skulle de det, deres oppgave er å bygge veger, ikke å ta hensyn til foretningdrivende langs vegene.

Jeg ser at Coop Trofors, er redd for å miste omsetning dersom E6 legges utenom tettstedet. Ny E6 bygges i hovedsak for å bedre framkommeligheten for bilistene, og jeg tror ikke det er mange av disse som på tur fra Bodø og til Trondheim svinger innom Coop Trofors for å kjøpe melk og brød. Kanskje burde kreftene for å bedre kommunens økonomi settes inn på andre områder, men jeg har jo lagt merke til at framtredende representanter for denne kommunen foretrekker lettvinte løsninger.

Jann B. Leknes

Kommentarer til denne saken