– Det var Strandkanten FUS barnehage som startet med å lage en digital disco film, og de sendte utfordringen videre til de andre barnehagene i nettverket. Vi må ha litt glede og gøy for å få dagene til å gå, og ville selvfølgelig være med, sier Yvonne Handelsby i Mosjøen FUS barnehage.

Det er Yvonne som har tatt ansvaret med å sette sammen klippene fra de ansatte i barnehagen. Fredag ble de enige om å hive seg med på dette, og nesten alle de ansatte er med.

– Det var en barriere vi måtte gjennom, mange syntes det var rart å skulle danse for seg selv og deretter sende det til meg. Jeg er kjempeimponert over alle som ble med. I videoen ser vi de fleste ansatte, og noen har med barna sine, sier hun.

Positive tilbakemeldinger

– Hva er egentlig digital disco?

– Digital disco er i utgangspunktet litt kleint. Vi står hjemme alene og danser til musikk i bakgrunnen. Deretter blir alle klippene satt sammen og det blir lagt musikk over. Sluttresultatet ble ganske bra, selv om det føltes veldig rart ut mens man var på dansegulvet alene.

Denne helga ble brukt til å spille inn danseklippene, og Yvonne brukte søndagen på å sette sammen klippene til en tominutters lang film.

– Det kom inn ganske mange klipp. Jeg måtte kutte ned på flere og dele dem opp for å sette dem sammen til en fin film. Vi er alle kjempefornøyd hvordan videoen ble, og daglig leder Bjørn Arve Lund er fornøyd, selv om han synes det var rart å lage denne dansen, sier hun.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Vi har fått positive tilbakemeldinger, og det virker som foreldrene synes dette var gøy og ville vise det til barna sine. Det er jo kjekt å gjøre noe annerledes nå, og barnehagebarna får et lite glimt av oss nå når det er så lang tid mellom vi ser dem.

Her er filmen til Mosjøen FUS barnehage:

Videresender utfordringen

Mosjøen FUS barnehage har også sendt utfordringen videre til de andre barnehagene i Vefsn gjennom sosiale media.

– Det hadde vært veldig artig om de også lager digital disco. Det er en fin måte å spre litt glede i denne tiden, og vi er spente på om det kommer noe, sier Yvonne.

– Hvordan er det for barnehagen i denne tiden?

– Vi har hjemmekontor, og vi har en beredskapsgruppe som er klar til å steppe inn når det kommer barn som har krav på barnehagepass. Ellers gjør vi planarbeid, redigerer årsplan, oppdaterer oss faglig og har ringerunder til foreldrene for å høre hvordan det går. Vi prøver også å finne på aktivitetstips som vi deler med foreldrene på sosiale media. For en uke siden laget vi en påskepose som vi kjørte hjem til barnehagebarna. Da fikk de litt formingsmateriell som fjær, papir, karsefrø som de kan sysle med hjemme, siden vi ikke får gjort det i barnehagen.