I midten av desember hadde det totalt blitt omsatt 259 boliger i Vefsn, Grane og Hattfjelldal. Dette var det meste som har vært solgt noen gang i regionen, og meklerne hadde tro på at den gode trenden ville fortsette i 2020. Etter en forventet rolig periode i desember, har starten på årets salgssesong derimot overgått alle forventninger.

– Det har rett og slett vært tidenes salgsstart i Mosjøen. Det er bra med aktivitet i markedet, med mange som viser interesse for både å selge og kjøpe ny bolig, sier daglig leder Stig Magne Øie i Rede Eiendomsmegling.

– Det vi opplever nå er uvanlig for januar å være- Den bruker mer å være som en oppstartsmåned, så det har helt klart skjedd en endring i forhold til tidligere.

Godt boligmarked

Så langt er det registrert 10 solgte boliger i 2020, der Rede har stått for sju av salgene.

– I tillegg selger vi en til i dag, noe som gjør at vi har solgt én bolig i snitt hver arbeidsdag siden juleferien var over. Det er rett og slett en formidabel start, sier Øie som så sent som i 2016 ikke hadde solgt noen boliger på samme tid.

– Snittet for de siste årene ligger på 6–7 solgte boliger i samme periode. At det nå blir solgt nesten dobbelt så mange boliger forsterker bare det faktum at boligmarkedet i Mosjøen er veldig godt for tiden.

– Hvilke boliger er det som selges?

– Det har så langt i år vært solgt omtrent like mange leiligheter og eneboliger, så det er en god miks. Vi ser også at omtrent halvparten av de solgte boligene går over takst, og det er som normalt, sier Øie som ikke er i tvil om at det er selgers marked om dagen.

– Det er mange interessenter på visningene, og det dukker jevnlig opp nye eiendommer som skal selges. Så er det selvsagt positivt at omsetningshastigheten holder seg på et lavt nivå.

– Ikke opplevd liknende

Eiendomsmegler Ninni Moldrem har lang erfaring i bransjen. Hun er i likhet med daglig leder Øie overrasket over den gode starten de har fått, men tror et grep bedriften gjorde rett før jul kan ha bidratt til suksessen.

– Jeg har aldri opplevd noe liknende. Selv i høysesongen har vi ikke så gode salgstall som dette, og det er selvsagt morsomt å få være med på, sier Moldrem som satt med nok en budrunde da Helgelendingen var innom på tirsdag formiddag.

Det pågående salget var hennes femte for året.

– Det har jo vært litt stille i desember, men det ble lagt ut en del nye boliger rett før jul. Kjøperne har kanskje brukt romjula til å tenke litt mer gjennom hva de ønsker, og det virker som om de kommer godt forberedte og klare nå, sier Moldrem som har potensielle kjøpere i alle aldre og livssituasjoner på visning.

– Markedet i Mosjøen har som kjent vært bra over tid, og det er noe som ser ut til å fortsette utover 2020 også.


Aldri før har det vært solgt så mange boliger i Mosjøen – det har gitt rom for ansettelsen av Lise Mari (22)

Mosjøens dyreste bolig i desember gikk for over 5 mill: - Desember er rolig, men det har tatt seg opp nå