– Vi har hatt han siden har vært liten, og savnet er stort. Nå reiste vi den lange veien for å hente han, også stakk han av igjen, sier matmor Laila Irene Mæhlum.

Det var i slutten av juli da familien Mæhlum var på ferie at katten Pus rømte. De hadde bosatt seg på Aspnes camping for noen dager, og da de skulle reise hjem igjen hoppet katten ut av bobilen og forsvant.

– Han er veldig snill, men han begynner å bli gammel og er kanskje litt sær. Men Pus er som en unge, og det var et lite slag for kona mi, når han stakk av sånn, sier matfar.

Siden i sommer har eierne vært en tur innom campingen for å prøve å få tak i Pus, men uten å lykkes. For halvannen uke siden fikk driveren av Aspnes Camping, Svein Åge Straum tak i katten, og kontaktet eierne.

– Han har jo vært ute siden i sommer, og nå når det er så kaldt ønsket han nok å komme inn. Vi har jo fjøs hvor jeg vil tro katten har hatt tilholdssted i, og moren min har satt ut mat til han der, sier Straum.

Etterlyser Pus

I begynnelsen av denne uken reiste matmor Laila Irene og datteren oppover til Mosjøen fra hjemplassen Braskereidfoss, som ligger i nærheten av Elverum. De ble noen dager på campingen før de skulle ta ettermiddagstoget på onsdag. Gjensynsgleden med katten Pus ble dessverre kort, da han på togstasjonen stakk av igjen.

– Vi hadde plassert Pus trygt i buret, men da vi kom på stasjonen klarte han bryte opp døra. Han løp over gata og forsvant fra oss igjen. Det var en dame der som så han og fulgte han helt opp til kirka, men etter 15 minutter mistet hun synet av han og vi måtte bare reise hjem uten Pus, sier en trist matmor Mæhlum.

Snill: Matmor Laila Irene Mæhlum beskriver Pus som en snill katt. Hun savner han stort og håper alle kan holde et ekstra øye oppe i Mosjøen.
Snill: Matmor Laila Irene Mæhlum beskriver Pus som en snill katt. Hun savner han stort og håper alle kan holde et ekstra øye oppe i Mosjøen.(FOTO: )

– Vi har gjort alt vi kan nå med å etterlyse Pus, og jeg håper virkelig at vi får han hjem igjen.

Trasig situasjon

I løpet av torsdagen har Straum vært ute og sett etter katten uten resultat. Han har også delt etterlysning etter Pus på sosiale medier, og har et håp om at han vil komme til rette.

– Det er en trasig situasjon både for eierne og katten. Det er kaldt ute, og han kommer seg nok ikke inn noe sted. Vi kan bare gjette at katten er rundt Milano, kirka eller rundt området til stasjonen. Kommer katten til oss igjen har vi muligheten til å ta den med til eierne siden vi har planlagt å reise sørover, sier Straum som også har et håp om at Pus kommer tilrette igjen og forteller at han kan kontaktes om noen finner katten.