– Jeg er i slekt med de tidligere eierne, og da de gikk konkurs bestemte jeg meg for å ta over lokalet. Siden det er ønskelig å holde butikken i familien, måtte jeg selvfølgelig ta grep og starte den opp på nytt, sier Jawdat Subhi Alhamdi.

Han er daglig leder for det nyopprettede firmaet Alhamdi dagligvarer AS, som også blir det nye navnet til Asiabutikken i C.M. Havigsgate 10 A i Mosjøen.

Noe annerledes

Firmaet ble foretaksregistrert 17. september 2019, og i løpet av knapt en måned er det klart for åpning fredag 11. oktober. Jawdat forklarer at lokalet var i ganske god stand, og det har derfor ikke vært nødvendig med oppussing.

Butikken i Mosjøen sentrum legger ned etter to års drift

– Butikken er noe annerledes innredet enn den forrige. Vi har også forskjellige dagligvarer her, og ikke bare en type mat. Jeg tror markedet i Mosjøen er ganske bra. I tillegg tror jeg at det norske folk liker å prøve nye smaker og matretter, sier Jawdat.

Den daglige lederen jobber og bor på Trofors, og vil kun fungere som daglig leder. I butikken skal to av brødrene hans jobbe, og han forteller de er veldig flinke og vil være behjelpelig om kundene har spørsmål om varene.

– Jeg har troa på at dette blir kjempebra. Det har vært mye jobb med å starte opp et firma, men nå er alt papirarbeid ferdig og vi er straks klare til åpning, sier han.

I dag åpnet Asia Vefsn i nye lokaler – strømmet på med folk

Nytt utseende

På utsiden av bygget er vinduene fremdeles pyntet opp med Asia Vefsn plakater, og Jawdat forteller at det forhåpentligvis i løpet av tirsdagen skal få et nytt utseende med det nye navnet til butikken.

– Jeg håper butikken vil gå over all forventning, og synes dette er spennende. Jeg gleder meg til åpningsdagen og vi har mange flotte tilbud til de som kommer innom, sier han.

Butikken vil holde åpent mandag til lørdag. Etter hvert vil de også kunne tilby Western Union-filial, men Jawdat forteller det tar litt tid å få på plass.

Nytt: Butikkens utvendige fasade skal starks få en oppgradering med butikkens nye navn som er Alhamdi dagligvarer AS.
Nytt: Butikkens utvendige fasade skal starks få en oppgradering med butikkens nye navn som er Alhamdi dagligvarer AS.(FOTO: )

Flytter butikken og utvider tilbudet: – Tiden er inne for å satse enda mer