I fjor strømmet turistene til Mosjøen camping, og campingplassen langs E6 kunne vise til et veldig godt år med besøksrekord. I år fortsetter oppturen, og omsetningen så langt i år har økt med rundt ti prosent. Det synes selvsagt altmuligmann Per Nøstvik er svært gledelig.

– Tendensen er at mange av gjestene blir værende litt lenger enn tidligere. Både Helgelandstrappa, Via Ferrata og ziplineren har nok gjort sitt for å bidra til det, sier Nøstvik som registrerer at flertallet av gjestene er norske turister.

Øker standarden

Den siste tiden har campingen hatt rundt 450 innsjekkede gjester hvert eneste døgn, og både Pizzabakeren og Dineren merker det godt på omsetningen. Nøstvik innrømmer gladelig at det er ganske fullt der om dagen, og da Helgelendingen var innom på fredags formiddag var det travelt i resepsjonen med både inn- og utsjekking.

– Hvordan har dere greid å få flere gjester til campingen?

– Vi bruker en del penger på restaurering og oppgraderinger, slik at standarden økes. Det igjen fører til at gjestene kommer tilbake, og mange av dem er utrolig blide når vi møter dem. Det betyr vel at noe må vi gjøre riktig, sier Nøstvik som også har fått hjelp til å markedsføre campingplassen bedre.

– I tillegg ligger vi jo flott og synlig til langs E6, selv om vi gjerne skulle hatt enda bedre skilting inn hit.

Tror på en topp turistsommer: – Mosjøen er en skjult juvel 

Kommer alltid tilbake

I resepsjonen er det som vanlig Elin Marie Langmo (28) som tar seg av feriegjestene. Hun har sommerjobb her for åttende året på rad, og i likhet med Nøstvik har hun merket at det er et større antall gjester innom.

– At sesongen begynner tidligere enn før har nok sitt å si for omsetningen, og trykket nå midt på sommeren merkes egentlig ikke så veldig godt. Det er selvsagt dager hvor det er helt ekstremt, men det er jo bare koselig at så mange ønsker å besøke oss, sier Langmo som trives godt i jobben.

– Jeg trives veldig godt med menneskene jeg har rundt meg, og det er alltid spennende med alle turistene. Man vet aldri hvem eller hva man møter, og hvert eneste år opplever jeg noe jeg ikke har opplevd før.

Resepsjonist Elin Marie Langmo har travle dager på jobb for tiden.
Resepsjonist Elin Marie Langmo har travle dager på jobb for tiden.(FOTO: )

– Hva tror du grunnen er til at det er flere gjester innom?

– Vi er jo et mellompunkt mellom flere byer, og det er mange stamgjester her. Samtidig er det flere arrangement i nærområdet i løpet av sommeren, noe som hjelper på. Så tror jeg jo at flere har oppdaget at Mosjøen har mye og by på, og tilbakemeldingene vi får bekrefter det. Både Sjøgata og Helgelandstrappa nevnes flittig, og de aller fleste er svært fornøyde med oppholdet sitt her, sier Langmo.

Selger campingplassen langs E6 for 1 million kroner: – Det er en helt spesiell plass