– Han var innom her senest i dag, tirsdag,  sier Sheila Vangen ved Sykehuskiosken i Mosjøen om den heldige vinneren. Hun sier at det dreier seg om en godt voksen mann som er fast kunde ved den populære kiosken like ved sykehuset.

Jordnær

Det var Vangen som solgte vinnerkupongen til mannen som ifølge Norsk Tipping var besvimelsen nær da han ble underrettet om premien lørdag kveld. Han befant seg da på besøk hos venner i Herøy sammen med kona og hadde ikke rukket å sjekke kupongen før han fikk telefonen fra Hamar.

– Det meste blir vel som før for vedkommende hvis jeg kjenner ham rett, understreket en kunde som var innom Sykehuskiosken samtidig med Helgelendingen tirsdag. Han har arbeidet med den heldige lottovinneren i mange år og betegner ham som en stødig og  jordnær kar.

Kakefest

– Nå blir det kake fra Norsk Tipping, sier Vangen som legger til at de også hadde en storvinner for fire år siden. Sankthanshelga 2015 vant vedkommende 3, 8 millioner, men møtte ikke opp til kakespisingen som ansatte og kunder ved kiosken dermed måtte ta seg av.

Nå inviterer Norsk Tippingtil kakefest for lottovinneren.
Nå inviterer Norsk Tippingtil kakefest for lottovinneren.(FOTO: )

– Hvordan virker storpremier som dette inn på omsetningen?

– Det har jeg ikke konkrete tall på, men dette viser jo med all tydelighet at sjansen for storgevinst er likt fordelt på alle, sier Sheila Vangen.

Brøt ut i latter

Norsk Tipping beskriver på sin hjemmeside hvordan samtalen med lottovinneren fra Mosjøen forløp lørdag kveld. Han ble først svimmel og varm om ørene da han så at det sto «Norsk Tipping, Hamar» på displayet på telefonen.

Det var helt stille i den andre enden da mannen fikk millionbeskjeden. Så begynte han å le, samtidig som han fortalte at han hadde tulla med at han kom til å bli millionær denne lørdagen.

Deretter ba han om å få summen opplest en gang til, noe som resulterte i enda mer latter.   

– Helt utrolig! Dette er sånn man ikke tror kommer til å skje. Nå ble jeg svimmel, sa mannen og lo litt igjen.

 

Sheila Vangen
Sheila Vangen(FOTO: )

 

 

Det var tre personer, en kvinne og to menn, som delte premiepotten i Lotto sist lørdag. Den andre mannlige vinneren, en mann fra Halden, kunne fortelle at han i fjor høst vant 1,3 millioner kroner i Joker.

– Jeg hadde vanskelig for å tro dette, understreket mannen som skulle bruke noe av pengene til å få skikk på hagen.