Ivan Pedersen er lastebilsjåfør og jobber til daglig i firmaet til Frank Brubakk som holder hus i HTS-bygget på Nyrud.

Klokka var rundt 01.00 da han skulle parkere lastebilen utenfor bygget. Det første han la merke til, var at døra på privatbilen hans sto oppe. Og da han kikket inn, så han at noen hadde rotet rundt i bilen. Ting var hevet rundt.

Kjente på bildører

Bare 50 meter unna, får han øye på to personer – en mann og ei dame – som oppførte seg merkelig.

– De går rundt og kjenner på alle bildørene i nærheten. Jeg la også merke til at flere biler sto med åpne dører i nærheten – noe som jo er uvanlig på denne tida av døgnet.

 Jeg talte dem ikke, men det var iallfall flere enn fem biler, så pass kan jeg si. Garasjeporten til verkstedet sto også åpen. Den pleier å være låst etter arbeidstid. Men jeg vet ikke om noe var blitt stjålet derfra. Jeg så litt seinere en ganske ny bil, passat tror jeg det kanskje var, som sto med vidåpne dører der Biltema holdt til for litt siden.

Kastet stein på bilen

– Jeg valgte å ringe politiet med det samme jeg oppdaget de to personene. Da de så meg, begynne de å gå mot Tiøringen barnehage og videre inn i området. Jeg valgte å følge etter dem i privatbilen for ikke å miste dem av syne. Men da de begynte å kaste stein mot bilen, rygget jeg unna.

Da politiet kom, begynte de å springe tilbake til verkstedområdet. Dama gjemte seg bak en lastebil hvor politiet fant henne, mens mannen slapp unna, forteller Ivan Pedersen.

Opplevde selv biltyveri

Han synes hele episoden var ubehagelig. Han har imidlertid opplevd å få sin egen bil stjålet. Det skjedde i 2015. Bilen sto parkert i nærheten av boligen hans på Andåsen. Det var en Audi 100/S4. Han meldte saken til politiet, men bilen ble aldri funnet.

Fire biler stjålet

I løpet av de to siste nettene har politiet fått melding om til sammen fire stjålne biler i Mosjøen og Grane-området. En av bilene, som ble stjålet, ble funnet igjen på Trofors. Politiet melder at én person er pågrepet mistenkt for biltyveriene, en annen person er også mistenkt, men er fortsatt på frifot.

Biltyveriene: To personer mistenkt – én er pågrepet, den andre er fortsatt på frifot 

ÅPEN DØR: På plassen bak han, der Biltema holdt til inntil ganske nylig, så han en personbil stå med åpne dører midt på natta.
ÅPEN DØR: På plassen bak han, der Biltema holdt til inntil ganske nylig, så han en personbil stå med åpne dører midt på natta.(FOTO: )