3. juni omtalte Helgelendingen at Vefsn Sp vil gå inn for en 1.-7.-løsning ved Elsfjord skole.

Før jul i fjor stemte partiet for å kutte ned drifta ved skolen fra dagens 1.-8.-skole til en 1.-4.- skole fra skoleåret 2020/2021.

Partiet snur med andre ord tvert om, reint bortsett fra at partiet synes det er greit at 8.-klassingene starter ungdomsskoleløpet ved Granmoen skole framfor i Elsfjord.

Leder Bjørn Larsen i Vefsn Frp reagerer på utspillet til Sp.

– Reddende engel?

– Sp framstår som ufattelig høy og mørk i denne saken. I desember sa partiet ja til å kutte bort hele storskolen i Elsfjord. Nå skal de liksom være en slags reddende engel? Jeg karakteriserer dette som en valgkampjippo. Sp hadde muligheten for et halvt år siden. Når valget er gjort og posisjonene er fordelt så vil Sp igjen hoppe når Ap sier hopp. Partiet ønsker selvsagt fortsatt å være med i det gode selskap, sier Larsen.

Stemte for klassekutt i desember 2018 - men nå snur Vefsn Sp  

I artikkelen påpekte Hundåla at partiet sa ja til en strukturendring i Elsfjord fordi partiet fryktet at alternativet ville være at skolen ble vedtatt nedlagt. Hundåla viste til at oppvekstutvalget i forkant av vedtaket i desember hadde signalisert positivt for å legge ned skolen.

– Hadde det ikke vært for støtten fra Vefsn Sp og Vefsn tverrpolitiske parti så hadde ikke Ap fått til å berge en 1.-4.-løsning. Oppvekstutvalget er ikke representativt for hele kommunestyret. Jeg skjønner at Sp har behov for å markere seg, sier Larsen.

– Hvor står du i saken om Elsfjord?

– Jeg støtter Sp i denne saken. Partiet må enten fremme en sak, eller så må de bruke muligheten for å levere en interpellasjon. Jeg ønsker det i så fall velkommen, og vil støtte saken. Det er Sp som nå kommer til oss andre og ber om støtte, sier Larsen.

Sp slår tilbake

Til Helgelendingen tirsdag minner Hundåla på at Larsen i oppvekstutvalget i forkant av saken i fjor høst gikk inn for å legge ned skolen.

– I kommunestyret gikk han imidlertid inn for å opprettholde skolen. Foruten dette har jeg ingen spesifikke kommentarer til Larsens utspill. Vi har i hele vinter hatt en prosess rundt elsfjordskolen. Vi har lenge hatt på vårt program at vi ønsker å opprettholde skolen. Vi hadde ingen planer om å gjøre et valgkamputspill av dette, og følger bare opp vårt program, som et selvstendig parti, sier Hundåla.

IKKE VALGKAMPUTSPILL: - Vi har programfestet at skolen skal bestå. Vi har jobbet jevnt og trutt med saken i vinter. Dette er ikke et valgkamputspill, poengterer Berit Hundåla (Sp).
IKKE VALGKAMPUTSPILL: - Vi har programfestet at skolen skal bestå. Vi har jobbet jevnt og trutt med saken i vinter. Dette er ikke et valgkamputspill, poengterer Berit Hundåla (Sp).(FOTO: )