– Det blir en relativt stor utskifting av rektorer i Vefsn kommune, og det er spennende. Det gjør noe med lærerstaben som skal få nye sjefer og kanskje nye måter å jobbe på, sier leder i utdanningsforbundet i Vefsn, Tor Gunnar Ånes Nordhøy.

Positive

Han mener tre rektorstillinger i Vefsn er mye på en gang, samtidig som det ikke er noe dramatikk. Kommunalsjef i Vefsn kommune Trine Fåkvam forteller tre stillinger er tre stillinger, og ser ikke mørkt på å få dem tilsatt.

Det er flere som har ringt meg og stilt spørsmål om stillingen. Derfor ser jeg ikke mørkt på å få stillingene tilsatt. Om vi ser på landsbasis er det ikke rektorstillingene som har flest søkere, men jeg kjenner meg ganske trygg på at vi vil få kvalifiserte søkere til hver stilling, sier hun.

Også Nordhøy er positiv.

– For noen år siden satte Vefsn kommune i gang med et skolelederprogram der fire-fem ble utvalgt og fullførte en master i skoleledelse. Vi har dermed folk som har utdanning, men den alene er ikke en garanti for å bli tilsatt som rektor her. Det er de som er best egnet til jobben som får den.

Bodil er den lengstsittende rektoren i Vefsn, nå gir hun seg: – Det blir nesten som å forlate sitt andre hjem

Generasjonsskifte?

– Er det et generasjonsskifte nå?

– Ja, du kan vel si det slik siden alle tre går av med pensjon nå. Samtidig vet jeg ikke helt om man kan kalle det et generasjonsskifte. De fleste er som regel godt erfaren når de tar en rektorstilling, og det er ikke mange unge som søker på en slik stilling. Det er en krevende jobb, og jeg tror Elisabeth Fjærli (49) som er rektor ved Olderskog skole er den yngste. Det handler jo mest om å ha god erfaring, sier Nordhøy.

Også Fåkvam mener generasjonsskifte blir feil ord å bruke i denne sammenhengen.

– Ledergruppen i oppvekst er ulikt alderssammensatt, og nå er det tre stykker som alle er over 60 år. De har bestemt seg for at dette er tiden for å slutte av ulike grunner, noe som er helt naturlig, sier hun.

Torbjørn slutter som rektor etter 30 år i Vefsn kommune: – Det er en tid for alt

Best kvalifisert

– Er det lurt å vektlegge alderen på søkerne?

– Alderen spiller aldri noen rolle, men det gjør personlig egnethet. Vi søker etter folk med stor arbeidskapasitet, som er tydelig og tillitsskapende, samt har en inkluderende lederstil. Den som blir rektor må være en god allrounder, menneskekjenner, samtidig som de skal lede an i arbeidet framover, sier Nordhøy.

Heller ikke Fåkvam mener alderen skal vektlegges.

– Nei, vi skal finne de vi mener er best kvalifisert. Du kan selvfølgelig si at de som har lavest alder har minst erfaring, men det er utdanning, kompetanse og erfaring som vil bli vektlagt i henhold til utlysningsteksten. Det går verken på kjønn eller alder når vi ansetter, sier hun.

Søknadsfristen for de tre rektorstillingene er 22. april, og startdato er satt til 1. august 2019.

Tormod slutter som rektor etter 20 år i skoleledelsen: – Ikke med helt lett hjerte